Ezine Uluköy  Köyü

Ezine Uluköy Köyü

Uluköy Köyü haberleri, Ezine Uluköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Uluköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ezine Çanakkale Köyleri Arasında yer alan Uluköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ezine Uluköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uluköy köyü son dakika gelişmeleri, Uluköy köyüne özgü yemekler, Ezine Uluköy köyünün tarihi, Uluköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uluköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uluköy, Ezine  Çanakkale ilinin Ezine ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uluköy Köyü Resimleri ve Uluköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ezine Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Ezine  Çanakkale Arası Kaç Km? Ezine Hava Durumu? Ezine  Çanakkale Köyleri ve Ezine Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ezine Çanakkaleli iseniz Ezine  Çanakkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ezine  Çanakkaleli Ünlüler arasında Ezine Uluköy Köyünde doğan biri var mı? Ezine Doğumlu Ünlüler Kimler?

Uluköy,  Çanakkale ilinin Ezine ilçesine bağlı bir mahalledir.Palamut ağaçlarına kestane diyen yerel halk bu yeni yerleşime Kestanebol adını vermiştir. Zaman içerisinde e harfi düşerek Kestanbol'a dönüşmüş, 1964 yılında ise merkezi ve büyük olması nedeniyle Uluköy ismine layık görülmüştür.Çanakkale iline 64 km, Ezine ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi bulunmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon mevcuttur.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.