Fatsa Duayeri Köyü

Fatsa Duayeri Köyü

Duayeri Köyü Haberleri, Fatsa Duayeri Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Duayeri Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Duayeri Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Fatsa Duayeri köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Duayeri köyü son dakika gelişmeleri, Duayeri köyüne özgü yemekler, Fatsa Duayeri köyünün tarihi, Duayeri köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Duayeri köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Duayeri , Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Duayeri  Köyü Resimleri ve Duayeri  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Fatsa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Fatsa Ordu Arası Kaç Km? Fatsa Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Fatsa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Fatsa Duayeri Köyünde doğan biri var mı? Fatsa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Duayeri , Ordu ilinin Fatsa ilçesine bağlı bir köydür.

Duayeri Tarihi: 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı (93 Harbi) sonunda bugünkü Acara bölgesi/Kobileti vilayetinden gelindiği bilinmektedir. Genel ağırlık Alambar mahallesinden gelinmiştir. Mahallede yaşayan bütün ailelerin Bu bölgede akrabaları vardır. Duayeri ne yerleşen gürcüler diğer gürcüler gibi Osmanlı devletinin kararı ile bu bölgeye , devlet içi topraklarda yer değiştirmek, savaştan kaçmak ve gittiği bölgelerde hristiyan nüfusu azaltmak üzere yeşleşime tabi tutulmuştur.

Ordu iline 35 km, Fatsa ilçesine 12 km uzaklıktadır. Samsun-Çarşamba havaalanından ise 105 km dir. Samsun-Ordu arasında karadeniz otoyolu bulunmakta olup, karayolu ulaşımı gelişmiştir. Duayeri mahallesine Aybastı-Çamaş ilçe yolu-Karataş-Yassıtaş üzerinden ulaşılabileceği gibi, Korgan-Kumru ilçe yolu, 2. km den (köprübaşı) eski Korgan yoluna girilerek Duayeri ne (Hoylu-Tahtabaşı- Yukarıardıç) ulaşılabilir.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

 

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Duayeri mahallesinde emekli bulunmayan hane yoktur. Mahallenin gençlerinden bir kısmı yurt dışında çalışarak köy ekonomisine katkı sağlamaktadırlar.Köy de fındık dışında gelişmiş hayvancılık ve süt üreticiliği yapanlarda mevcuttur. Duayeri mahallesinde hane başına fındık üretimi ortalama 2 000 kg dır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.