Fatsa Kılıçlı Köyü

Fatsa Kılıçlı Köyü

Kılıçlı Köyü Haberleri, Fatsa Kılıçlı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kılıçlı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Kılıçlı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Fatsa Kılıçlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kılıçlı köyü son dakika gelişmeleri, Kılıçlı köyüne özgü yemekler, Fatsa Kılıçlı köyünün tarihi, Kılıçlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kılıçlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kılıçlı , Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kılıçlı  Köyü Resimleri ve Kılıçlı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Fatsa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Fatsa Ordu Arası Kaç Km? Fatsa Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Fatsa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Fatsa Kılıçlı Köyünde doğan biri var mı? Fatsa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kılıçlı , Ordu ilinin Fatsa ilçesine bağlı bir köydür.

Mahallenin Kültürüne göre belirli mevsimde açmalar kışa hazırlık börekler yapılır imece usulü birbirlerine yardım edilir.Ordu iline 59 km, Fatsa ilçesine 7, km uzaklıktadır.Mahallenin iki tarafından ırmaklar geçer.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Son yıllarda iklim değişikleri nedeniyle kışların sert geçtiği mahallede yazların ise ılık ve yağışlı geçtiği görülmektedir.Mahallenin ekonomisi tarım(fındık,mısır,kivi,seracılık...) ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesivardır fakat düzgün şekilde faaliyet görmememktedir. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır ancak yol durumu kötüdür.Ayrıca 2006 yılı itibariyleköy kendi şebeke suyunu kullanmaya başlamıştır. Ancak halen büyük oranda stabilize yol bulunmaktadır.Mahallede 20 yıl görev yapan muhtar Ömer Kayalı dönem şartlarıyla yapıtlar yapmış sonra rahatsızlığı nedeniyle bırakmıştır.2006 yılında yeni seçimlerde ise Milayim Kaya mahallenin yeni muhtarı olmuştur.

Köy Karadeniz iklimine bağlı olarak çeşitli ormanlardan oluşur.Ama tarım nedeniyle genellikle fındık ağaçları fazladır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum