Fatsa Yavaş Köyü

Fatsa Yavaş Köyü

Yavaş Köyü Haberleri, Fatsa Yavaş Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yavaş Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Yavaş Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Fatsa Yavaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yavaş köyü son dakika gelişmeleri, Yavaş köyüne özgü yemekler, Fatsa Yavaş köyünün tarihi, Yavaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yavaş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yavaş , Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yavaş  Köyü Resimleri ve Yavaş  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Fatsa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Fatsa Ordu Arası Kaç Km? Fatsa Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Fatsa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Fatsa Yavaş Köyünde doğan biri var mı? Fatsa Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yavaş , Ordu ilinin Fatsa ilçesine bağlı bir köydür.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Ordu iline 74 km, Fatsa ilçesine 22 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Yavaş Köyü, 2003 yılında yapılan halk oylaması sonucu Aşağı Yavaş ve Yukarı Yavaş olarak ikiye bölünmesi kararlaştırılmıştır ve bu bölünme 2005 yılında gerçekleşmiştir. Bu tarihten sonraki nüfus verileri Aşağı Yavaş+Yukarı yavaş biçiminde girilmiştir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Başlıca geçim kaynağı mahallenin büyük bir bölümünü kaplayan fındık bahçeleridir. Köy halkı geçmiş yıllardaki kadar yoğun olmasa da hayvancılığa da ilgi göstermektedir. Mahallede geçim kaynaklarının az olması iş sahalarının bulunmaması ve fındığın değerinin altında fiyatlarla satılması gibi sebeplerden dolayı köy halkı büyük şehirlere ve ilçe merkezine taşınmıştır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat 5.sınıfa kadar eğitim veren iki okulu bulunmaktadır. Bunun yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ayrıca 5.sınıfı bitirmiş öğrencilerin bir kısmı eğitimlerini Ilıca kasabasında bulunan Ilıca Pansiyonlu İlköğretim okulunda yatılı olarak sürdürürler. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.Köylü, içme suyunu dağlardaki doğal kaynaklara depolar yaparak ve bu suyu evine borular yardımıyla taşıyarak temin eder. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol toprak olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.