Felahiye Karaşeyh Köyü

Felahiye Karaşeyh Köyü

Karaşeyh köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Karaşeyh köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Karaşeyh köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Felahiye Karaşeyhköyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaşeyhköyü son dakika gelişmeleri, Karaşeyhköyüne özgü yemekler, Felahiye Karaşeyhköyünün tarihi, Karaşeyhköyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaşeyhköyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaşeyh, Kayseri ilinin Felahiye ilçesine bağlı bir mahalledir.Karaşeyh Köyü adını halen mezarı Karaşeyh camiinde bulunan Kara Şeyh ten almaktadır. Halk arsında mahallenin ismi Karaşıh olarak da bilinmektedir. Mahallenin ismini aldığı bu kişi hakkında değişik bilgiler mevcuttur. En çok kabul gören rivayet, Karaşeyh isimli zatın 5 veya 7 kardeş olup her birinin belli yerlere dağıldığıdır. Ve sonuç olarak mahallesimüzde Kabristanı bulunan zat bu bölgeye gelmiştir. Ölümünden sonra mezarı burada kalmıştır. Bunun sonucunda mahallesimüzün kuruluşunda buraya gelen köylülerimiz mezarın yakınlarında su havzasının bulunması ile birlikte mahallesi burada oluşturmuşlardır. Cami içerisinde bulunan bu zatın mezarı gerek köylülerimizce gerek çevre köylülerce ziyaret edilmektedir.Ayrıca köye hakim bir tepe olan ve Köylüler arasında Safrantı, Safran Kale gibi değişik isimlerle bilinen bir dağ bulumakadır. Bu dağı zirvesinde büyün ve derin mağralar bulunmaktadır.Tarihi bilinmemekle beraber dağın tepesinde yerleşim olmuştur. Ama bu yerleşim mahallenin şimdiki sakinleri tarafından olmamıştır. 40 kadar hane ve bir de kale öreni bulunmaktadır.Ayrıca mahallesimüzde Büyük Pınar olarak bilinen ve tarihi eskilere dayana ve çok talı suyu olan bir çeşme bulunmaktadır Şu an restore edilen çeşme köy halkının su ihtiyacını yıllardır karşılamaktadır.Pilav Şölenleri ile Karaşıh pilavı kavramını üretme çalışmaları devam etmektedir.Şu ana kadar bir usta eskitmiş, yine de nihai şekli verilememiştir. Pilav Şöleni ile çevredeki bütün köylere örnek olmuştur.Ayrıca "glaboru" gibi ismi ve cismi nereden geldiği bilinmeyen bir turşuluk meyve yetişir ki suyunu 1000 lt. diğer meyve sularına değişmezsiniz.Recepli Avşarlarının bir kolu.1541 yılında Antep'e gelen Avşar obaları arasında Karaşeyhliler de bulunuyordu.Recepli obalarının 1729 yılındaki tahririnde Kara şeyhliler 44 hane ve 12 mücerrit nüfusa sahipti.Kayseri iline 70 km, Felahiye ilçesine 10 km uzaklıktadır.

 

Karaşeyh, Kayseri ilinin Felahiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaşeyh Köyü Resimleri ve Karaşeyhköyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Felahiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Felahiye Kayseri Arası Kaç Km? Felahiye Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Felahiye Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Felahiye Karaşeyh Köyünde doğan biri var mı? Felahiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.