Felak Suresi Kaçıncı Cüz Kaçıncı Sayfada

Felak Suresi Kaçıncı Cüz Kaçıncı Sayfada

Felak suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Felak suresi ne zaman okunur, faziletleri nelerdir? Felak Suresi Arapçası, Felak Suresi Türkçe Okunuşu ve meali haberimizde.

Felak Suresi 30.cüzde 603. sayfadadır. Felak suresi Kur'an-ı Kerim'in 113. suresidir. 5 ayetten oluşur. Felak suresi sabah manasına gelmektedir. Kur'an-ı Kerim'in en son iki suresi olan Felak ve Nas sureleri Allah'a sığınma anlamına gelen muavvizeteyn sureleridir. Felak suresinin faziletleri, arapçası, türkçe okunuşu ve meali haberimizde...

Felak Suresi Faziletleri

Rivayet edildi ki:

  • Hz. Muhammed’e (sav) büyü yapıldıktan sonra indirilmesi de büyünün varlığına kesin işarettir. Bu büyülerin bozulması için Nas ve Felak sureleri indirilmiştir. Sadece büyüleri bozmak için değil, evren üzerinde yer alan tüm bela ve musibetlerden korunmak için de okunmalıdır.
  • Bir kişi, sabah ve akşam olmak üzere günde 3 kez İhlas, Felak ve Nas surelerini okursa, Allah onu insan ve cinlerin şerrinden korur. Bunun yanında bela ve musibetlere karşı da koruma altına almaktadır. Bu sayede hiçbir kötü kimseden kötülük göremez.
  • Son nefesini vermekte olan bir kimseye bu sure okunduğu takdirde, ruhu bedeninden rahatça ayrılmaktadır. Yatağa girerken okuyan kimseler ise şeytan ve cinlerin şerrinden korunur ve rahat bir uyku uyur. Büyü ve sihri etkisiz hale getirmek ve şeytandan korunmak için de Felak ve Nas Sureleri 41 kez okunabilir.
  • Bu surenin düğümlere üfürülmesi genel anlamda büyücülüğü ifade etmektedir. Bununla birlikte bu ayet, büyünün varlığını da göstermektedir. İnsanlar kendileriyle ilgili büyü yapılıp yapılmadığından habersiz olacakları için Felak ve Nâs surelerini devamlı okuyarak, her türlü büyülerden korunabilmektedir.
  • Okumaya devam eden kimseye Allah, kolay yoldan rızk vermektedir. İnsanların belasından ve kötülüklerinden de korumaktadır.
  • Beş vakit namazından sonra Felak suresinin 3 kere okuyan kişi, semavi tüm belalardan ve dünyevi kazalardan korunur. Ayrıca okumaya devam etmek hasetçilerin hasedini engellemektedir.
  • Tüm belalardan Allah’a sığınılması, sabah aydınlıklarının mutlu edici ve ferahlatıcı özelliğine bir benzetme yapılmaktadır. Bu sureler okunarak Allah’a sığınan insanlar mutlaka aydınlığa kavuşacaktır şeklinde hadisler bulunuyor.

Felak Suresi Arapçası

felak-suresi.jpg

Felak Suresi Türkçe Okunuşu

1.     Kul e'uzü birabbilfelak
2.     Minşerri ma halak
3.     Ve min şerri ğasikın iza vekab
4.     Ve min şerrinneffasati fiyl'ukad
5.     Ve min şerri hasidin iza hased

Felak Suresi Meali

1, 2, 3, 4, 5.     De ki: "Yarattığı şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden, haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım."

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
2
1
1
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.