Fethiye Göcek Köyü

Fethiye Göcek Köyü

Göcek Köyü haberleri, Fethiye Göcek köyü güncel son dakika gelişmeleri, Göcek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Göcek Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Fethiye Göcek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Göcek köyü son dakika gelişmeleri, Göcek köyüne özgü yemekler, Fethiye Göcek köyünün tarihi, Göcek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Göcek köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Göcek , Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Göcek Köyü Resimleri ve Göcek köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Fethiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Fethiye Muğla Arası Kaç Km? Fethiye Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Fethiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Fethiye Göcek  Köyünde doğan biri var mı? Fethiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Göcek, Muğla (ili)'nde Fethiye ilçesine bağlı bir mahalledir.

Göcek Mahallesi, Fethiye İlçesi'nin batısında ve Dalaman İlçesi ile sınırında bulunmaktadır. Batısı Akdeniz, kuzey batısı Dalaman İlçesi, kuzeyi Gökçeovacık Mahallesi ve doğusunda İnlice Mahallesi bulunmaktadır.

Göcek Belediyesi, 30 Mart 2014 tarihi itibarı ile Fethiye'ye bağlanıp mahalle olmuştur.

Adını yöre halkının göç zamanını hadi göçek şeklinde haberleşmesi sonucu zamanla alındığı rivayet edilir. T.C. Dahiliye Vekâleti, son taksimatı mülkiyede köylerimizin adları Ankara 1928 dizelgesinde KÖYCEK İSKELESİ olarak geçmektedir. Komşu köy Gökçeovacık, KÖYCEK OVASI olarak geçmektedir.

 

Mahallemiz, Muğla - Fethiye yolu üzerindedir. 2006 yılına kadar Dalaman dan sonra bölgeye ulaşmak için oldukça dar ve virajlı bir karayolunu geçmek gerekmekteydi. 2006 Haziran ayında hizmete giren 980 metre uzunluğundaki Dalaman tüneli ile ulaşım son derece kolaylaşmıştır. Ayrıca bu tünel Türkiye'de yap-işlet-devret modeli ile yapılan ilk tünel olup geçiş ücretlidir.Zamanın Muğla milletvekili Hasan özyer in ısrarla üzerinde durması ve bizzat gayretleri neticesi göcek tüneli kısa zamanda bitirilerek adeta göceğe hayat vermiştir.Fethiye,dalaman, göcek bundan çok şey kazanmıştır.Yöreye son 50 yılda yapılan en büyük yatırım göcek tünelidir.

 

Yerleşik nüfusu 6.590 'dır. Yaz aylarında bu sayı 9,000 inin üzerine çıktığı düşünülmektedir. Mavi Yolculuk çıkış ve bitiş noktası olarak yoğun yat trafiğine sahiptir. Özellikle uluslararası sulardan gelen uzun yol gezginleri için kapalı körfezi ile sakin ve güvenli bir limandır. Temiz Akdeniz suları , yemyeşil çam ormanları ve plajları ile saklı bir cennet kabul edilen Koyları ve adaları ile deniz yolcuları için vazgeçilmez bir rota haline getirmiştir. Tatil amacı ile karayolu ile gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek kapasitede kaliteli konaklama birimleri, günübirlik tekne turu hizmeti veren eğlenceli sahili ve yakın mesafelerdeki birçok plaj ve koyu ile tatilciler için değişik bir alternatiftir.

 

GYC tarafından her yıl 19 Mayıs ve 10 Kasım haftasında düzenlenen iki ayrı Regatta (yelken yarışı) yapılmaktadır. Yerli ve yabancı çok sayıda katılımcının yer aldığı yarışlar beldeye renk ve popülarite katmaktadır.

 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan) kutlamalarıda şenlik havasına dönüşerek yıllar içerisinde kalıcı bir düzenleme haline gelmiştir. Her yıl 23 Nisan kutlamalarındaki etkinliklere katılmak ve izlemek amacı ile çevre beldelerden ziyaretçiler gelmekte.

 

Karayolu ile gelen ziyaretçilerin geceleyebileceği her standarda uygun Oteller, Apart Oteller, Pansiyonlar vardır. Bunun yanı sıra, sahil boyunca ve çarşı içinde çok sayıda restoran, cafe ve bar bulunmaktadır.

Bölgemizin bir başka şanslı tarafı ise yine özel arabayla veya otobüs ve dolmuşla Sarıgerme, Ölüdeniz, Dalyan gibi ören yerlerine 30 dakika ile 45 dakika arasında ulaşabilmesidir.

1999 yılından itibaren, Ekin (Kültür) ve Gezim(Turizm) Derneği'nin katkılarıyla her 23 Nisan'da 23 Nisan Çocuk Şenliği ve İlkbahar sonunda Yayla Yürüyüşü ve Sonbahar başlangıcında Yayla Dönüşü etkinlikleri düzenlenmektedir.

Beldede büyük ve uluslararası yat gezimi açısından önem arzeden altı adet yat limanı bulunmaktadır. Beldenin en önemli özelliği son derece korunaklı ve geniş bir körfez içerisinde yer alan ada ve koyları bünyesinde barındırmasıdır. Bunların doğal sonucu olarak gelişmiş bir yat gezimi gizli gücüne sahiptir.

Göcek beldesi Özel Çevre Koruma bölgesinde kaldığından dolayı, çok katlı inşaat izni olmaması sebebi ile konaklamak için 2 katlı otel, motel, apart ve pansiyonlar bulunmaktadır. Bir turizm beldesinin sahip olması gereken tüm alt yapı, donanım ve mekanlara sahip olan Göcek'in en önemli özelliği alışıla gelmiş tatil beldelerine göre sakin ve huzurlu bir yer olmasıdır.

Göcek'te, Deniz Temiz İlköğretim Okulu ve Süleyman Şatır Anadolu Lisesi olmak üzere iki adet eğitim kurumu vardır.

Muğla veya Fethiye üzerinden Otobüs veya dolmuş ile kendi aracınız ile tekne yat v.b. deniz ulaşımı ile Dalaman Havaalanı aracılığı ile uçakla gidilir. 2006 yılında tamamlanan Göcek tüneli sayesinde, Göcek ile Dalaman Havaalanı arası 22 km den 18 km ye inmiştir..

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.