Fındık En Az 20 Lira Olmalı

Fındık En Az 20 Lira Olmalı

Yeşil altın fındığa ne zaman ne tür bir fiyat verilecek bilinmezken Ordu ve Giresun CHP milletvekilleri Giresun Piraziz’de ortak basın açıklaması yaptı. Ordu-Giresun sınır noktasında bir fındık bahçesinde açıklama yapan CHP Heyeti, fındıkta yeni sezonun a

Yeşil altın fındığa ne zaman ne tür bir fiyat verilecek bilinmezken Ordu ve Giresun CHP milletvekilleri Giresun Piraziz’de ortak basın açıklaması yaptı.

Ordu-Giresun sınır noktasında bir fındık bahçesinde açıklama yapan CHP Heyeti, fındıkta yeni sezonun açılmasına az bir süre kala hükümete seslendi.. CHP bölge milletvekilleri ve il, ilçe yönetimleri adına ortak basın bildirisini okuyan CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge, Fındık üreticisinin umutsuzluk, çaresizlik ve belirsizlik içerisinde olduğunu belirtti. Heyet üyeleri, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından bir an önce fındık fiyatının açıklanması gerektiğini, fiyatında en az 20 lira olması gerektiğini söyledi.
AK Parti hükümetinin geçen sezon verilen tüm sözlere rağmen fındık fiyatlarını hamsinin çıktığı dönemde yani kasım ayında açıkladığını belirten cHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge; “Poz vermeyin, fiyat verin” dedi.
Üretici zarara uğratılmıştır. Fiskobirlik’i piyasadan çekip TMO geldiği süreden bu yana üreticinin sorunları katlanarak arttığını ve üreticinin zarara uğratıldığını belirten başkan; “Türkiye 2019 yılı fındık sezonuna stoksuz girmektedir. TMO depolarında bulunan son stok fındığı 18 liradan satmış, ancak geçtiğimiz hafta içinde fiyatlar birden bire 12 liraya düşmüştür. Fındık çürük, fındığın nem oranı yüksek, fındıkta alfatoksin var, rekolte çok yüksek gibi bahaneler üreterek fındığı üreticiden bedava almaya çalışıyor” dedi. (BSHA – Ekonomi Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.