Fındık Hasadı Başladı

Fındık Hasadı Başladı

Ordu Valiliği tarafından 6 Ağustos olarak açıklanan fındık hasat tarihi öncesi bazı üreticiler, bahçeye erken indi. Zor şartlar altında fındık toplayan Karadenizli üreticiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fiyattan memnun olduklarını be

Ordu Valiliği tarafından 6 Ağustos olarak açıklanan fındık hasat tarihi öncesi bazı üreticiler, bahçeye erken indi.
Zor şartlar altında fındık toplayan Karadenizli üreticiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fiyattan memnun olduklarını belirtti. Ordu’nun merkez Altınordu ilçesi sahil kesimlerinde 6 Ağustos olarak belirlenen fındık toplama tarihi öncesi bazı üreticiler, bahçelere erken girdi. Coğrafi yapısı nedeniyle erken olgunlaşan ürünlerini toplamak için sabah bahçeye giren fındık üreticileri ve işçiler, yeni sezonun ilk ürününü almaya başladı. Ordu’nun Altınordu ilçesi Saraycık Mahallesi’nde erken oluşan mahsullerini toplayan üreticiler, bu yıl ürünlerinin bol olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fındık fiyatından da memnun olduklarını belirttiler.
ÜRETİCİ FİYATIN YÜKSELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR
Fındık hasadı nedeniyle metropol kentlerden Ordu’ya gelen üreticiler fındıklarının olgunlaştığı için fındık hasadına erken başladıklarını söyledi. Özellikle kendileri gibi şehir dışından gelenler biran önce bitirip hasadı yapıp geri dönmek zorunda olduğunu belirten üreticiler; “Sağ olsun Cumhurbaşkanımız da fındığın fiyatını açıkladı, üreticiyi ezdirmedi. Çoğu gurbetçi dışarıdan geliyor, okul döneminde fındığını satıyor. Arada küçük üretici eziliyor. Açıklanan fiyatlardan şuan için memnunuz. İlerleyen dönemlerde inşallah daha güzel fiyatlar olur. İlerleyen dönemlerde ben yükseleceğine inanıyorum” diye konuştu.
TÜRKÜLER EŞLİĞİNDE HASAT YAPTILAR
Fındık toplamak için Doğu ve Güneydoğu illerinden Ordu’ya gelen mevsimlik tarım işçileri söyledikleri türküler eşliğinde fındık toplamaya başladı. Okul açılıncaya kadar Ordu’da olacaklarını belirten mevsimlik tarım işçileri; “Günlük 86 TL karşılığında sabahın erken saatlerinde bahçelere girip fındık toplamaya başladıklarını türküler ve bazen de engebeli arazilerde zor şartlar altında düşe kalka fındık topladıklarını söyledi.


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.