Fındık Mantarı (Kirmiti) Tezgahlarda Yerini Aldı

Fındık Mantarı (Kirmiti) Tezgahlarda Yerini Aldı

Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde yöresel adıyla ‘Fındık Mantarı-Kirmiti’ olarak da bilinen doğal antibiyotik mantarın kilosu 25 liradan tezgahlardaki yerini aldı. Ordu’nun yüksek kesimlerinde yer alan ve fındık bahçelerinde doğal ortamda yetişen Fındık Kirmi

Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde yöresel adıyla ‘Fındık Mantarı-Kirmiti’ olarak da bilinen doğal antibiyotik mantarın kilosu 25 liradan tezgahlardaki yerini aldı.
Ordu’nun yüksek kesimlerinde yer alan ve fındık bahçelerinde doğal ortamda yetişen Fındık Kirmiti, bu sezon yüksek fiyatına rağmen alıcı buluyor. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği fındık mantarı satıcıların da yüzünü güldürüyor. Sütlü mantarın kilosu Ordu’nun merkez ilçesi Altınordu’da 25 liradan alıcı buluyor.
Doğan antibiyotik olarak da bilinen Fındık Kirmiti’nin son yıllarda artan gübre ve ilaçlarla birlikte az yetişen bir tür olduğu için fiyatının yüksek olduğunu ifade eden pazarcılar; “vatandaşlarımız buna rağmen sevilen bir ürün olduğu için büyük ilgi gösteriyor ve tezgahlarımız kısa sürede boşalıyor” dedi. (BSHA – Güncel Haber)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.