GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz:

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz:

Habur Sınır kapısının kapatılmasının gündeme gelmesiyle birlikte gözler ihracatçılara çevrildi.

Habur Sınır kapısının kapatılmasının gündeme gelmesiyle birlikte gözler ihracatçılara çevrildi. GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, ulusal güvenliğin her şeyin üzerinde olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü her şeyin üzerindedir. Biz hükumetimizin bu konuda alacağı kararın sonuna kadar arkasındayız. 186 ülkeye ihracat yapıyoruz. Daha çok çalışacak aradaki farkı kapatacağız" dedi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi tarafından gerçekleştirilen referandum sonrası bölge ihracatıyla ilgili değerlendirme yaparak, "İhracatçılarımız hiçbir zaman bir ülke odaklı çalışmamıştır. Bizim için önemli olan ülkemizin güvenliği bunun için hükumetimizin ve devletimizin aldığı bütün kararların sonuna kadar arkasındayız. Kuzey Irak pazarında ki oluşabilecek kaybımızı elbette gidermek için bundan sonra daha çok çalışacak ve bunu yeni pazarlarda telafi edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"İhracatçının hedefi alternatif pazarlar"

Habur Sınır Kapısının kapatılması söz konusu olduğunda ihracatçıların alternatif yollarla alternatif pazarlara yönelip ihracat pazarlarını artırmanın yollarını bulacağından emin olduğunu ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, "Gaziantep ve bölgemizde ihracat kültürü gelişmiştir. Burada önemli olan Türkiye'nin menfaatleri, Elbette bizler Irak Merkezi hükumetiyle iyi ilişkiler içerisinde olan bir ülkeyiz. Şu an sınırdan kontrollü geçişlerin sağlanması ihracatımızı illa ki yavaşlatacaktır ancak belirttiğim gibi ulusal güvenliğimize tehdit oluşturacak bir yerle ticaret yapmak, o yere ihracat yapmak gibi bir gayemiz yoktur. Irak sınır komşumuz olması nedeniyle ihracatımızda büyük bir yere sahiptir. Ancak, Türkiye'nin en çok ihracat yapan beşinci şehri olan Gaziantep, Türkiye ihracatının lokomotifleri arasında yer alarak 186 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Irak'a ihracatın durması veya yavaşlaması durumunda sıralamamız çok değişmeyecektir. Ulusal güvenlik söz konusu olduğunda, öncelik hiçbir zaman ticaret olmaz, olamaz. " şeklinde konuştu.

Gaziantepli ve bölge ihracatçısının yeni pazarlarda daha etkin çalışmalar yürütmesi yönündeki bütün projeleri desteklediklerini de sözlerine ekleyen GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Ekonomi Bakanlığının her türlü desteği verdiğini bu desteklerin iyi kullanılmasıyla yeni pazarlardaki firmaların güçlerinin artacağını ifade etti. Çıkmaz Türkiye Cumhuriyeti Devletinde herkesin önceliğinin ulusal güvenlik olduğuna da dikkat çekerek Kuzey Irak konusunda Türkiye'nin alacağı her türlü kararın arkasında yer alacaklarını da sözlerine ekledi.

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz:

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz:

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.