GAPPLAST 2017 fuarı açıldı

GAPPLAST 2017 fuarı açıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye'nin, plastik sektöründe dünyada altıncı, Avrupa'da ikinci sırada olduğunu...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye'nin, plastik sektöründe dünyada altıncı, Avrupa'da ikinci sırada olduğunu söyledi.

GSO desteği ile Akort Fuarcılık tarafından Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen GAPPLAST2017 Plastik, Ambalaj, Kimya Teknolojileri, Hammadde ve Ürünleri Fuarının açılışına Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Sanko Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Dağlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Uysal, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Mutlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ile Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu katıldı. Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer yaptığı konuşmada, 2000'li yılların başında her ay bir fuar düzenlenerek Gaziantep'in fuarlar şehri olması için hedef konulduğunu anımsatarak, "Bugün görüyorum ki, Gaziantep artık fuarlar şehri. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu bu hedefi çok yukarılara taşıdı" dedi. Koçer, "Türkiye'de açtığı fuar sayısı ile Gaziantep yedinci sırada yer alıyor. Toplam metrekare olarak baktığımızda beşinci sıradadır. Bu da ihracatta bulunduğumuz beşinci sıranın, markalaşmada, endüstriyel tasarımda ve birçok başarımızda edindiğimiz yeri teyit ediyor. Bu fuarların gelişmesinde emek veren Akort Fuarcılığa, Gaziantep Sanayi Odasına, Sayın Valimize, Büyükşehir Belediyemize ve herkese yürekten teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da konuşmasında, Gaziantep'in fuarcılığı öğrendiğini Türkiye ve uluslararası piyasalara kanıtladığını ifade etti. Yerlikaya, "Gaziantep öyle bir şehir ki, yaptığı her işle, her fuarla başarı sağlayan bir şehirdir. Rekabetin en güzel yaşandığı bu şehir, reklamı, üretimi çeşitlendirmeyi, fuarcılık yapmayı ve rekabeti çok iyi biliyor" diyerek, memnuniyetini dile getirdi. Konuşmasına önceki gün kalp rahatsızlığı sonucu hayatını kaybeden Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel'in anarak başlayan ve Yüksel'e Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dileyerek başlayan Konukoğlu, Gaziantep'in güçlü sanayisi, yüksek iş gücü potansiyeli ve ihracatıyla Türkiye'nin en önemli sanayi merkezleri arasında yer aldığını söyledi.

Gaziantep'in, eksilmeyen motivasyonu ve azmiyle çalışmaya, üretmeye devam ettiğini vurgulayan Konukoğlu, "Plastik sektöründe çok önemli bir paya ve role sahip olan Gaziantep'te düzenlenen GAPPLAST, önümüzdeki yıllarda yükselen bir trend içerisinde olacaktır. İkincisini düzenlediğimiz plastik fuarının ülke için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Plastik sektöründe dünyada altıncı, Avrupa'da ikinci sıradayız. Ülke ve bölge ekonomisinin vitrini olan ve gerek yurtiçi, gerekse yurtdışından gelen firmaların ürün ve hizmet tanıtımlarının yapıldığı fuarlar, üreticiden tüketiciye olan yolun daha da kısalmasına katkı sağlamakta ve oluşan rekabet ortamı sayesinde kalitenin artmasında da önemli rol oynamaktadır" ifadelerine yer verdi.

PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu ise konuşmasında Gaziantep'in sektör açısından çok önemli olduğunun altını çizerek, "Çünkü Gaziantep plastik sanayinin büyük kitlesini oluşturan bir şehirdir "değerlendirmesini yaptı.

İstanbul, Kocaeli ve Bursa'dan sonra bu sektörde çok büyük bir katma değeri olan Gaziantep'in yer aldığını vurgulayan Eroğlu,"Gaziantep bizim için çok önemli bir şehir. Bu kadar önemli bir şehirde böyle bir fuarın düzenlenmesi çok büyük önem taşıyor. Bizler de plastik sektörü olarak bu fuarların hep yanında olacağız. Fuarlar bir yerlerden başlıyor, gayretle takiple büyüyor. Bugün burada da görüyorum ki Gaziantep çok sağlam adımlarla büyümeye gelişmeye devam ediyor. Bu şehrin başarılarının daim olmasını dilerim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Fuar 30 Eylül'e kadar gezilebilecek.

GAPPLAST 2017 fuarı açıldı

GAPPLAST 2017 fuarı açıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.