Gavle’de İlk Gün Beş Finalist Atlet

Gavle’de İlk Gün Beş Finalist Atlet

Avrupa U23 Şampiyonası’nın ilk gününde Türk atletler seçmelerde beş final yakaladı. İsveç’in Gavle kentindeki Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası’nda birinci gün geride kaldı. Tek finalin yapıldığı ilk gündeki seçmelerde Türk atletler beş final elde ettiler.

Avrupa U23 Şampiyonası’nın ilk gününde Türk atletler seçmelerde beş final yakaladı. İsveç’in Gavle kentindeki Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası’nda birinci gün geride kaldı. Tek finalin yapıldığı ilk gündeki seçmelerde Türk atletler beş final elde ettiler. 3000 metre su engellide Sümeyye Erol, Semra Karaslan ve Gülnaz Uskun seçmeden çıkıp finale yazılırken, üç adım atlamada Tuğba Danışmaz 13.32’lik derecesiyle sıralamada beşinci oldu ve final mücadelesine çıkmaya hak kazandı. Cirit atmada ise Emin Öncel, 71.30’luk atışıyla finale yazıldı.
İlk gün sabah seansında yapılan 400 metre seçmelerinde Akın Özyürek, 47.55 ile yarı finale yükselirken, 100 metrede yarı final koşan Kayhan Özer ise 10.75’lik derecesiyle finali tek sıra ile kaçırdı. 110 metre engellide ise Milli Takım forması giyen üç isimden Mikdat Sevler 14.27 ile yarı final vizesi aldı; Furkan Aktaş ve Harun Akın ise elendi.
1500 metre erkekler seçmesinde Abdurrahman Gediklioğlu, 800 metrede Rahime Tekin, cirit atmada Ümmet Değermencioğlu ve Toygar İsmet Pekbak, sırıkla atlamada Ersu Şaşma ve İlkay Aydemir, uzun atlamada Yiğit Yeşilçiçek ve Emre Dalkıran, çekiç atmada da Deniz Yaylacı yarışmalara veda ettiler.
Günün sonunda yapılan 10,000 metre erkekler finalinde ise Sezgin Ataç, 29:36.45’lik derecesiyle 17. olarak mücadeleyi noktaladı. (BSHA-Spor Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.