Gebze Balçık Köyü

Gebze Balçık Köyü

Balçık Köyü Haberleri, Gebze Balçık Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Balçık Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan Balçık Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Gebze Balçık  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Balçık köyü son dakika gelişmeleri, Balçık köyüne özgü yemekler, Gebze Balçık  köyünün tarihi, Balçık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Balçık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Balçık Kocaeli ilinin Gebze ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Balçık  Köyü Resimleri ve Balçık  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İzmit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gebze Kocaeli Arası Kaç Km? Gebze Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Gebze Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Gebze Balçık Köyünde doğan biri var mı? İzmit Doğumlu Ünlüler Kimler?

Balçık , Kocaeli ilinin Gebze ilçesine bağlı bir mahalledir. 31 Mart 2014 tarihinde köy sıfatından çıkarak mahalle olmuştur.Halkı Bulgaristan göçmenidir.. İlk kez 4 ailenin geldiği, yerleşerek çoğaldıkları sanılmaktadır. Köy 1853-1855 Osmanlı Rus savaşları sırasında Rumelideki Balçık kasabasından yapılan göçlerle kurulmuş Balçık adını almış, 1877-78 Osmanlı Rus savaşları sırasındada Şumnu, Ruscuk, Varna, Filibe, Eski Zagra gibi kasabalardan köye göçler sürmüş, Abdülhamidin yardımıyla köye cami yapıldığından köy Hamidiye adını almış, Osmanlının son döneminde ekonomik sebeplerle mahalleden 30 hane Konya tarafına göçmüştür. Osmanlı döneminin namlı çetecilerinden aslen Filibe Çırpanlı olan Balçıklı Ethem 1895 te çetesini bu mahallede kurmuş 1904 te adamları ve kendisi hakkında af çıkana kadar Gebze ve Şile bölgesinde Rum eşkiya çeteleriyle mücadele etmiş 1916 da 56yaşında bu mahallede vefat etmiş mezarı mahallededir. Köy Cumhuriyet döneminde tekrar Balçık adını almıştır. Köy 1926 da ilkokula kavuştu. Ünlü yazar Aziz Nesin 1928 in son aylarında bu mahallede öğretmen olan Galip amcasının yanında kalmış anılarında mahallenin camiinin kullanılmadığını minaresinin yıkık olduğunu anlatıyor. (Köy camii 1929 da onarılıp yeni minare yapıldı.) Mahallenin 1935 nüfusu 407 dir. 1. Dünya Savaşında Yemende Savaşmış olan Miralay Ali Cumhuriyetin ilk 15 yılı bu mahallede yaşadı.Önceleri bataklık olan köy islah edilmiş ve yolları asfaltla kaplanmıştı. 2. Dünya Savaşı yıllarında 1940 larda bu mahallede bir tugay asker konuşlandı. Köy 1965 te 453 nüfuslu.

1997 nüfus sayımı sonuçlarına göre Kocaeli ilinin toplam nüfusu 1.175.190, Gebze'nin nüfusu 402.916 kişidir. 1997 sayımlarına göre ilçe Kocaeli ili toplam nüfusunun %34.28'ini oluşturmaktadır.[6] 1965 yılında Türkiye nüfusunun binde 33'ü ilçede yaşarken, 1997'de bu rakam binde 40.2 olmuştur. Türkiye'de genel nüfus artış oranı 1965-1997 yılları arasında %100.8 iken, Gebze'de bu artış %111.8 olmuştur.[7] 2008 yılından yerel seçimlerden önceki nüfusu 500.000 bin kişinin üzerindeyken seçimlerden önce Gebzenin semtleri Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçe olup Gebze'den ayrıldılar. TÜİK tarafından yapılan ADNK 'a göre 2013 yılı sonunda Gebze ilçe nüfusu 329.195 bin olmuştur.Gebze bölge nüfusu ise 642.726 olmuştur.

Gebze Kocaeli’nin bir ilçesi olsa da gerek iş hayatı gerekse özel yaşam bakımından İstanbul’a diğer İstanbul ilçeleri kadar bağımlı bir görüntü sergilemektedir. İstanbul’a çok yakın olması Gebze’nin hızlı gelişmesine adeta İstanbul’un sanayi şehri olmasını beraberinde getirmiştir. Gebze ve Darıca ile İstanbul ilçeleri tam anlamıyla birleşmişlerdir.

Türkiye, ekonomik gelişmişlik bakımından altı gruba ayrılmıştır. I. derece gelişmiş iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Yalova'dır. Bu bağlamda Gebze, Türkiye'nin ekonomik açıdan en gelişmiş altı ilinden birinde bulunmaktadır. Gebze ayrıca Kocaeli ili GSYİH'sının %33.7'sini oluşturur. Gebze ayrıca Türkiye GSHİY'sının %1.69'unu üretmiştir.

Kaynak: İsmail Sevinç

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum