Gebze Belediye Başkanı Köşker UCLG Forumunda konuştu

Gebze Belediye Başkanı Köşker UCLG Forumunda konuştu

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Nevşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen UCLG (MEWA) Aracı Şehirler Orta Doğu ve Batı Asya Bölgesel Forumuna...

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Nevşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen UCLG (MEWA) Aracı Şehirler Orta Doğu ve Batı Asya Bölgesel Forumuna katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen toplantıdan konuşan UCLG Saymanı ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker burada yaptığı konuşmada, "Tabi ki bugün burada aracı şehirleri konuşuyoruz, aracı şehirler önemli. Aracı şehirler hem demokrasinin gelişmesi anlamında hem de özgürlüklerin gelişmesi hem ekonominin eşit dağılması anlamında kişilerin ülke katkısına fayda sağlaması anlamında önemlidir. Gelişen dünyada metropoller üzerinde büyük yoğunluk kazanan sanayi ve gelişim büyükşehirlerin oluşması milyonları ifade eden 10-15 milyon nüfuslu şehirlerin oluşmasından sonra adaletsiz dağılımdan dolayı şehirlerde kutupların önleyici tek şehir ara şehirlerdir. Bugün verilen devlet teşvikleri, sanayilerin diğer şehirlere kaydırılması ve diğer şehirlerde adaletin ve dağılımın daha etkin olması ve eşitliğin sağlanması adına önemli. Bugün yapılan gelişmelerde Gebze'de bir ölçek. İstanbul ile Kocaeli arasında kalmış bir Gebze bugün aracı şehir pozisyonu taşıyor. Ve ciddi anlamda Türkiye ekonomisine yüzde 14 katkı veren bir örnektir. Dolayısıyla Türkiye'de devletten beklentileri azalan küçük şehirlerin aracı şehir olmaya başladığı andan itibaren artık devletten beklentiler git gide azalmaya başlıyor. Kendi ekonomik özgürlüğünü, kendi kültürel gelişimini sağlar hale geliyor. Artık ülke ekonomisinden etkilenen, krizlerden etkilenen bir yapının dışına çıkmış oluyoruz. Depremlerden, krizlerden, sosyal patlamalardan, terör olaylarından etkilenmemiş oluyoruz. Bir büyük metropolde olan terör olayı metropol etkiler ama araş şehirlerdeki olan terör olaylarını uzaklaştırabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

UCLG saymanı Adnan Köşker program sonrasında ise ev sahibi konumunda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e bir plaket takdim etti.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker program sonrasında yaptığı açıklamada, "Aracı şehirlerin ekonomik özgürlüklerinin tartışılacağı forum için güzel şehrimiz Nevşehir'deyiz" dedi. Köşker, "Bugün burada aracı şehirler Ortadoğu temsilciliklerimiz ile birlikte Asya'dan gelen belediye başkanları ve katılımcılarla birlikte ara şehirleri platformunu tartışmış olacağız. Aracı şehirlerin şehirlere katkısı, gelişmekte olan metropollere katkısında ve diğer hem yerel hem uluslar arası çalışmalar arasında yüzde 30'a hitap eden bir kesimden oluşuyor. Dolayısıyla bu aracı şehirlerin kalkınmadaki stratejileri, çalışmaları ne olacak neler yapılması gerekiyor burada belediye başkanlarımız ve katılımcılar ile beraber istişare edilecek. Ciddi anlamda aracı şehirleri rahatlatmak ve belirlenecek stratejiler ile ilgili yapacakları çalışmalarla bir şehrin kalkınması, gelişmesi ve Türkiye ekonomisine ne katkı sağlayacaklar, gelişimleri nasıl olacak bunlarla ilgili yapılacak bir programdayız" dedi.

Gebze Belediye Başkanı Köşker UCLG Forumunda konuştu

Gebze Belediye Başkanı Köşker UCLG Forumunda konuştu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.