Gebze Ovacık Köyü

Gebze Ovacık Köyü

Ovacık Köyü Haberleri, Gebze Ovacık Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ovacık Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan Ovacık Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Gebze Ovacık  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ovacık köyü son dakika gelişmeleri, Ovacık köyüne özgü yemekler, Gebze Ovacık  köyünün tarihi, Ovacık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ovacık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ovacık Kocaeli ilinin Gebze ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ovacık  Köyü Resimleri ve Ovacık  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İzmit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gebze Kocaeli Arası Kaç Km? Gebze Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Gebze Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Gebze Ovacık Köyünde doğan biri var mı? İzmit Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ovacık , Kocaeli ilinin Gebze ilçesine bağlı bir mahalledir.2000 yılı nüfus sayımına göre nüfusu 416'dır. İle uzaklığı 72 km, ilçeye uzaklığı ise 27 km'dir.Mahallenin eski yerleşim alanı küçük bir ovadır. Yağma yüzünden 1500 m kuzeyinde bulunan iki sıralı tepelerin arasına yerleşmiş ve mahallesi bu alana taşımışlardır. Üç ayrı yerde mezarlığı bulunmaktadır. Birçok mezar taşında isim yoktur.

Ovacık mahallesi kuzeyde Mudarlı, batıda Pendik'in Göçbeyli, güneyde Kadıllı ve kuzeybatıda Şile'nin Bıçkıdere köylerine komşudur. Kocaeli il merkezine 72 km, Gebze ilçesine 27 km uzaklıktadır. İstanbul park 15 dakikadır. Her ne kadar Kocaeli'nin mahallesi olsa da İstanbul'a çok yakındır. Yaz aylarında gündüzleri sıcak geceleri serin, kışın ise yağış ve don olayları olmaktadır. Çevresi meşe ormanlarıyla kaplı bir mahalledir. Ekilecek ve dikilecek alan çok kısıtlıdır. Buna rağmen halk sebze ve sera işleriyle uğraşmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. [ Sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.