Gece Yeme Atağınız Varsa Okuyun “

Gece Yeme Atağınız Varsa Okuyun “

Diyetisyen Sevgi Gökçen Erkün Eryılmaz, gece yeme ataklarının sağlıklı beslenme üzerine en fazla problem yaşananlardan biri olduğunu vurguladı. Eryılmaz, “Eğer gece uykumuzdan uyanıp bir şeyler yiyip sonrasında geri uyuyorsanız bu problem sizde de vardır.

Diyetisyen Sevgi Gökçen Erkün Eryılmaz, gece yeme ataklarının sağlıklı beslenme üzerine en fazla problem yaşananlardan biri olduğunu vurguladı.
Eryılmaz, “Eğer gece uykumuzdan uyanıp bir şeyler yiyip sonrasında geri uyuyorsanız bu problem sizde de vardır. Bu problemin sebepleri neler olabilir. Hormonal bozukluklar, psikolojik problemler, depresyon, düzensiz beslenme, hareketsiz yaşam bu gibi problemleri etkileyecektir. Hormonal bozukluklarımızın olduğunu düşünüyorsanız öncelikle bu konuda bir doktorla görüşmeniz gerekiyor. Ve tahlillerden sonra da sonuçlara göre yol alabilirsiniz. Düzensiz beslenmeyi şu şekilde nitelendirebiliriz. Mesela günlük 1500 kalori ihtiyacınız olduğunu varsayarak sizin beslenmemiz 1000 kalorilik beslenmese gece vücut sizi uykudan uyandırıp o açığı kapattırmak için gece yemeklerine yönlendiriyor. Ve siz buna başladığınız zaman da bu art arda gelerek bu seferde süregelen alışkanlık haline geliyor. Ya da moraliniz çok. Geceleri uyuyamıyorsunuzdur bu uyku düzensizliğiyle birlikte o gerginliği atmak için hormon salgılanıyor. Salgılandığı için daha fazla yemek istiyorsunuz. Gece buna başladığınızda yine süre gelen bir alışkanlık almak zorunda kalıyor” dedi.

GÜNDÜZ İYİ BESLENEMEYEN GECE DAHA ÇOK YEMEK YİYOR
Toplum olarak akşam yemekten sonraki alışkanlıkları çok sevdiklerini vurgulayan Eryılmaz, “Çünkü gün içerisinde yoğun çalışma temposundan sonra eve gidip dinlenme olayını bütün ailece yemek yemek olarak algılıyoruz, adlandırıyoruz. Hareket etmeyelim, yememizi de yiyelim, kış geceleri daha uzun, atıştırmalıklar daha keyifli geliyor. Ve kışın vücut yemek yemeyi daha çok istiyor. Hiç kek falan olmasa da birer tabak meyve oluyor. Kestaneler, patlamış mısırlar oluyor. Bir de evlendikten sonra bu iş biraz daha netleşiyor aslında. İki kişinin bir araya gelerek alışkanlıklarını toparlıyor. Erkek meyveyi, kadın kuru yemişi seviyorsa yıllar içerisinde ikisi de ikisini sevip bu sefer gece yemeye başlıyorlar. Çünkü o yoğun tempodan sonra birleştikleri saat o gece saati olduğu için bu sefer çocuklar oldukça onlarda alışkanlık haline getiriyor. Gündüz iyi beslenemeyen insan gece daha çok yemek yiyor” dedi.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.