Gelibolu Pazarlı  Köyü

Gelibolu Pazarlı Köyü

Pazarlı Köyü haberleri, Gelibolu Pazarlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Pazarlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gelibolu Çanakkale Köyleri Arasında yer alan Pazarlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gelibolu Pazarlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pazarlı köyü son dakika gelişmeleri, Pazarlı köyüne özgü yemekler, Gelibolu Pazarlı köyünün tarihi, Pazarlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pazarlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pazarlı, Gelibolu  Çanakkale ilinin Gelibolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pazarlı Köyü Resimleri ve Pazarlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gelibolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gelibolu  Çanakkale Arası Kaç Km? Gelibolu Hava Durumu? Gelibolu  Çanakkale Köyleri ve Gelibolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gelibolu Çanakkaleli iseniz Gelibolu  Çanakkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gelibolu  Çanakkaleli Ünlüler arasında Gelibolu Pazarlı Köyünde doğan biri var mı? Gelibolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Pazarlı,  Çanakkale ilinin Gelibolu ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. köyün adının aslında nereden geldiği araştırmalara göre şöyledir: köyün içinde bulunan kare şeklindeki 22 metre derinliğindeki kuyusuyla köy meydanında bulunan mermer yapılarıyla eski dönemlerde bir yunan köyü olduğunu açık şekilde belirtmektedir.adının pazarlı olması ise rivayetlere göre yunan pazarının orada kurulduğunu işaret etmektedir.köyün tarihi eser yönünde fazla zengin olmaması konusu ise sömürülen eserlerin zamanla yok oluşudur.Çanakkale iline 18 km, Gelibolu ilçesine 30 km uzaklıktadır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Ancak orman yolu aslında köylülerin kullandığı esas yol toprak olup virajlı ve tehlikelidir.

 

 


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.