Genç Aktoprak Köyü

Genç Aktoprak Köyü

Aktoprak köyü haberleri, Genç Aktoprak köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bingöl köyleri arasında yer alan Aktoprak köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Aktoprak köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Genç Aktoprak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aktoprak köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

1841 tarihli Palu Kasabası Ehl-i İslam Nüfus Defterinde ismi Vılık olarak geçmekte ve o tarihte köyde 8 hane, 13 erkek nüfus bulunmaktadır. Bugün Aktoprak köyünün mezrası konumunda olan Kaleönü'nün ismi de "Sosun" olarak geçmekte olup 19 hane ve 36 erkek nüfusa sahiptir.[3] Köyün adı, 1928 yılı kayıtlarında da Zazacada "gülceğiz" anlamına gelen Villik olarak geçmektedir.

Köy, 9 Aralık 1988 tarihinde Doludere, Bahçebaşı ve Yeniçevre köyleri ile birleşerek Servi Belediyesini oluşturmuştur. Servi Belediyesi, 2012 yılında nüfusu 2000’in altında kaldığı için köye dönüştürülünce[6] Aktoprak da yeniden köy statüsüne kavuşmuştur.Köy, Genç ilçe merkezine 37 km, Bingöl il merkezine 56 km uzaklıktadır.

Topağaçlar , Bingöl ilinin Genç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aktoprak Köyü Resimleri ve Aktoprak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Genç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Genç Bingöl Arası Kaç Km? Genç Hava Durumu? Bingöl Köyleri ve Genç Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bingölli iseniz Bingöl Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bingöllü Ünlüler arasında Genç Aktoprak Köyünde doğan biri var mı? Genç Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.