Gerede Demirciler Köyü

Gerede Demirciler Köyü

Demirciler Köyü haberleri, Gerede Demirciler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karacadağdemirciler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Demirciler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gerede Demirciler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Demirciler köyü son dakika gelişmeleri, Demirciler köyüne özgü yemekler, Gerede Demirciler köyünün tarihi, Demirciler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Demirciler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Demirciler, Bolu ilinin Gerede ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Demirciler Köyü Resimleri ve Demirciler  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gerede Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gerede Bolu Arası Kaç Km? Gerede Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Gerede Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Gerede Demirciler Köyünde doğan biri var mı? Gerede Doğumlu Ünlüler Kimler?

Demirciler, Bolu ilinin Gerede ilçesine bağlı bir mahalledir.

Bolu il merkezine 73, Gerede ilçe merkezine 22 km uzaklıktadır. Karacadağdemirciler köyü 7 mahalleden oluşmaktadır. Merkez mahallesi Demirciler mahallesidir. Diğer mahalleri: Avlasızgil, İmamlar, Ağagil, Semerciler, Evsikler, Dere mahallesidir. Bölgede dere adında bir de köy vardır, Dere mahallesi Karacadağdemirciler köyüne bağlıdır. Köyün sınırları içinde Kurugöl ve keçi gölü adında ortalama 10.000m2 alana sahip iki göl mevcuttur. Coğrafya ve tabiat olarak çok güzel olan köy; İstanbul, Ankara, Karabük şehirarası -uluyol- yolunun yakınında bulunur, ulaşım sorunu yoktur.

Köyün iklimi, Türkiye'de Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Arıcılık da yapılmaktadır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.Köyde, ilköğretim okulu var ancak kullanılmamasının yanı sıra taşımalı eğitimden faydalanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.