Gerede Mürdükler Köyü

Gerede Mürdükler Köyü

Mürdükler Köyü haberleri, Gerede Mürdükler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mürdükler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Mürdükler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gerede Mürdükler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mürdükler köyü son dakika gelişmeleri, Mürdükler köyüne özgü yemekler, Gerede Mürdükler köyünün tarihi, Mürdükler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mürdükler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mürdükler, Bolu ilinin Gerede ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mürdükler Köyü Resimleri ve Mürdükler  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gerede Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gerede Bolu Arası Kaç Km? Gerede Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Gerede Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Gerede Mürdükler Köyünde doğan biri var mı? Gerede Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mürdükler, Bolu ilinin Gerede ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyün adı köyde yatan mürdük dededen geldiği ve 1800 lü yıllarda müridler adıyla anıldığı 1900 lü yıllarda son hali MÜRDÜKLER olarak kayıtlara geçtiği bilinmektedir.Bazı yerel kaynaklarda köyün çok eski tarihlere dayandığı söylenmektedir. Köyün güneyinde yer alan Gökgözel çayırı mevkisinde yapılan jeolojik araştırmalarda bulunan gereçlerden yerleşimin çok eski olduğu bilinmektedir .

Yöresel olarak gençlerin düzenlediği ferfene de meşhurdur. Ayrıca her sene yaz ayında yaylamızda toplan tı yapılır.yılda bir defa düzenlenen mayha da ilçenin zenginlikleri arasındadır.

Yemekleri arasında höşmerim vardır; tatlı türü. Ayrıca kedibatmaz da meşhurdur. Kaz kızartması meşhurdur. Ayrıca yoğurttan yapılan keşi de meşhurdur.

Bolu iline 61 km, Gerede ilçesine 10 km uzaklıktadır. İstanbul Ankara otobanının ve E5 karayolunun arasında yer almaktadır.== İklim ılıktır. Köy sınırlarının içerisinden geçen akarsu yu mevcuttur (MÜRDÜKLER çayı)Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tatlı su balıkçılığı da yapılmaktadır.Köyde, ilköğretim okulu Köyün içme suyu şebekesi 2007 yılında yapıldı. Ayrıca evlere de su bağlanılmıştır. Köyde toplam 5 adet market mevcuttur. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum