Gerede Sarıoğlu Köyü

Gerede Sarıoğlu Köyü

Sarıoğlu Köyü haberleri, Gerede Sarıoğlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sarıoğlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Sarıoğlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gerede Sarıoğlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıoğlu köyü son dakika gelişmeleri, Sarıoğlu köyüne özgü yemekler, Gerede Sarıoğlu köyünün tarihi, Sarıoğlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıoğlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarıoğlu, Bolu ilinin Gerede ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıoğlu Köyü Resimleri ve Sarıoğlu  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gerede Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gerede Bolu Arası Kaç Km? Gerede Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Gerede Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Gerede Sarıoğlu Köyünde doğan biri var mı? Gerede Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarıoğlu, Bolu ilinin Gerede ilçesine bağlı bir mahalledir.1884 ilk kurulus 17 haneli köy iken 1917 de 25 hane,1940da 32 hane,1960 41 hane,1970'te 44 hane olmustur.1940larda 3 çadırlı hane köye katılmıstır.1944 büyük bir deprem geçilmiş 5 hane yıkılmıştır.1986dan sonra hızla göç vermeye başlamıştır.2004'te 83 seçmen vardır.2009da 63 seçmen kalmıstır.2010da ise 28 kişi kalmıştır.Bolu iline 85 km, Gerede ilçesine 30 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.