Gerede Tatlar Köyü

Gerede Tatlar Köyü

Tatlar Köyü haberleri, Gerede Tatlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tatlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Tatlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gerede Tatlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tatlar köyü son dakika gelişmeleri, Tatlar köyüne özgü yemekler, Gerede Tatlar köyünün tarihi, Tatlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tatlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tatlar, Bolu ilinin Gerede ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tatlar Köyü Resimleri ve Tatlar  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gerede Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gerede Bolu Arası Kaç Km? Gerede Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Gerede Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Gerede Tatlar Köyünde doğan biri var mı? Gerede Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tatlar, Bolu ilinin Gerede ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tatlar ve diğer bazı köyler 1074 yılında Gerede’ye yerleşen Oğuz-Türk boylarındandır. Gerede kalesi daha sonra fethedildiğinden bazı kaynaklar bu fethi gösterse de asıl Türklerin Gerede’ye yerleşmeleri 1074 tarihleridir. Çevredeki farklı boydaki köyler ile tarih boyunca evlilikler olduğundan saf bir boya rastlamak imkânsızlaşmıştır. Aynı şekilde de kültür olarak köylerin özel kültürü yerine Gerede'nin toplu kültürü vardır.

Kışları oynanan Ferferne, Ahlat meyvesi, Kedibatmaz, Höşmerim gibi ifadeler tüm Gerede için ortak kullanıma sahiptir. Bendeki bir kayıtta "Koçlar Köyü/Karyesi" yazmaktadır fakat Koçlar 1844 temettü defterinde geçmezken 1896'da 17 hane (97 kişi) olarak vardır. 1844'ten sonra Gerede de 21 civarında küçük köyler birleştirilmiştir. 1844 Gerede Temettuat Defterleri[1] defterinde geçmeyen köyler bu birleştirilmeden oluşmuştur. Bendeki 1844 Temettü Defterinde bir köyün adı ve bazı haneler yoktur. Bazı köylerin adı geçse de kayıta işlenmemiştir. 1844 kayıtlarında olmayan bazı köy ve hâneler 1840 kayıtlı defterde mevcuttur. Sadece buraya dayanarak her haneyi bulmak imkansızdır. Dağkara Divânına bağlı olan Tatlar Köyü 1840'ta 26 hâne[2] iken bugün 90 haneyi geçmesi 1840'tan sonraki köylerin birleşmesine bağlıdır bu yüzden hânelerin hangi boydan oldukları tespiti çok zordur. Kanımca farklı boyların bir araya gelmesinden oluşmuştur.Bolu iline 65 km, Gerede ilçesine 14 km uzaklıktadır. Çevresindeki köyler, çengeller, taşlar, hacılar, yanşaba, mircekiraz ve samat vardır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa ve yaylacılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün [[içme suyu şebekesivar ]]kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.