Gerede Yenecik Köyü

Gerede Yenecik Köyü

Yenecik Köyü haberleri, Gerede Yenecik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yenecik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Yenecik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gerede Yenecik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenecik köyü son dakika gelişmeleri, Yenecik köyüne özgü yemekler, Gerede Yenecik köyünün tarihi, Yenecik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yenecik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenecik, Bolu ilinin Gerede ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenecik Köyü Resimleri ve Yenecik  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gerede Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gerede Bolu Arası Kaç Km? Gerede Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Gerede Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Gerede Yenecik Köyünde doğan biri var mı? Gerede Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yenecik, Bolu ilinin Gerede ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yenecik köyünün takriben beş yüz sene önce kurulduğu üç kardeşin gelip yerleşmesi İslamoğlu Hacıramazanlar Körahmetler olmak üzere üç kardeşten müteşebbil kurulmuştur.

Yenecik köyünün asıl ismi AĞIZVİRAN dır.Yenecik adı sonradandır.1255H:1839M tarihinde divan merkezidir.

Bu köy Ankaradan Gerede ye gelecek boğazın yeni yolun ağzında bulunduğu cihetle bu nam verilmiştir.

Bu köyün ilk kuruluşu Abbasilerden Harun Reşidin Ankara yı işgal ederek buralara gönderdiği ordu kumandanlarından orman ve özellikle Dikmen Tepe denilen çok yüksek ve sivri tepede ve yanındaki dere içerisinde bulunan yenecik köyünün mandıraları ve civarında birçok eski

Bina kalıntıları vardır. Yenecik yaylası Osman dağı denilen en yüksek mevkinin önünde çok mükemmel bir şehir harabesinin mevcud olduğu görünmektedir. Buradaki çarşı mahalli olduğu anlaşılan binalar tüm kırmızı ve güzel yontma taşlardan ise de Gerede çarşısının meşhur Gerede yangınından sonra köylüler buraları kazarak ve tahrip ederek taşlarını kaza merkezine getirip satmışlardır.Bolu iline 62 km, Gerede ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi kanalizasyon şebekesi de vardır PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.