Gerze Güzelyurt Köyü

Gerze Güzelyurt Köyü

Güzelyurt köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Güzelyurt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Güzelyurt köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gerze Güzelyurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güzelyurt köyü son dakika gelişmeleri, Güzelyurt köyüne özgü yemekler, Gerze Güzelyurt köyünün tarihi, Güzelyurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güzelyurt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güzelyurt, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı halk arasında Kayser olarak ifade edilmektedir. Halkına da Kayserli anlamında Gaysellü denir. Osmanlı Dönemi'nde 1908-1918 yıllarında hüküm süren İttihat Terakki Dönemi'nde yapılan yer adlarının Türkleştirilmesi politikası çerçevesinde, Kayser ismi, Alman İmparatorlarına verilen isim olan Kayzer'den geldiği zannedilerek Güzelyurt olarak değiştirilmiştir. Halbuki köyün Almanya ile hiçbir ilgisi yoktur. Köy, 14. ve 15. yüzyılda Orta Anadolu'dan göç eden yörük aşireti tarafından kurulmuştur. Köyün camii ahşap olarak 1732 yılında yapılmıştır. Köy halkı bu tarihlerde yörüklükten yerleşik hayata geçmiştir. Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun Anadolu'da Aşiretler adlı 6 ciltli eserden elde edilen bilgiye göre, yörüklerin kabile ismi "Kayser Cemaati" olup Oğuzlar'ın Döğer Boyu'na bağlıdır. Döğer boyu için Kaşgarlı Mahmut'un kitabında, "toplanıp derilmek için bir yere geleler" anlamında ifade edilmektedir.Gerçekten köy halkı bir araya gelmekten toplanmaktan düğün dernekten çok keyif almakta beraber yiyip beraber içildiğinde yemeğin daha tatlı olduğuna inanmaktadır.

Sinop iline 56 km, Gerze ilçesine 25 km uzaklıktadır.

Güzelyurt, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güzelyurt Köyü Resimleri ve Güzelyurt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gerze Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gerze Sinop Arası Kaç Km? Gerze Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Gerze Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Gerze Güzelyurt Köyünde doğan biri var mı? Gerze Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.