Godaddy Çöktü mü? Godaddy de bulunan siteme bağlanamıyorum?

Godaddy Çöktü mü? Godaddy de bulunan siteme bağlanamıyorum?

Godaddy müşterileri web sitelerinde bağlantı sorunu yaşıyor? Peki Godaddy Çöktü mü? Godaddy de bulunan siteme bağlanamıyorum?

Birçok kullanıcı ve firma an itibari ile godaddy de yer alan sitelerine bağlanamıyor.

Kullanıcılar siteye bağlanmak istediklerinde ERR_CONNECTION_TIMED_OUT hatası ile karşılaşıyorlar...

ERR_CONNECTION_TIMED_OUT Hatası nedir?

Son zamanlarda web tarayıcılarında web sitelerine erişirken bir hata ile karşılaşıyoruz bu hatada karşımıza Err_Connection_Timed_Out olarak bir sayfa çıkmakta.

Peki neden bu hata karşımıza çıkar diye soracak olursanız, bu hata bir çok nedenden kaynaklanıyor, kimi bu hatayı DNS ayarları yüzünden kimi sunucu problemleri yüzünden kimiside tarayıcı kaynaklı problemler yüzünden yaşıyor.

Err_Connection_Timed_Out Hatası ve Çözümü

Eğer tek bir web sayfası üzerinde oluyorsa, mantıklı düşündüğümüzde çıkaracağımız sonuçtan dolayı, bu hata o web sitesinin yayın yaptığı sunucu ile alakalıdır. Eğer hatayı tüm web sitelerine girmeye çalıştığımızda yaşıyorsanız bu hata kullanılan web tarayıcı kaynaklı oluyor. Aynı hatayı bazı web sayfalarında alıyor bazılarında alamıyorsak bu hatanın kaynağı ise bilgisayarımızın dns ayarlarından kaynaklıdır.

Err_Connection_Timed_Out hatası ile ilgili bir çok kaynak da hatanın farklı yollar ile çözümü verilmiş fakat bu çözüm yolları test edilmemiş görünüyor. Yazımızda belirtmiş olduğumuz üç nedenden bir tanesi büyük ihtimal sizin başınıza geldi. İlk önce yazımızda belirtmiş olduğumuz üç nedenden hangisi sizin başınıza geldiyse ona yönelik adımlar izleyip sorunu çözmenizi tavsiye ediyoruz.

1. Tarayıcı Kaynaklı

Err_Connection_Timed_Out Hatası ve Çözümü yazımızda ilk olarak tarayıcı kaynaklı sorunlardan yola çıkarak açıklama yaparsak, bu tarayıcı hatası tüm web sayfalarına erişmek istediğiniz de karşınıza geliyorsa, yapmanız gereken en basit işlem şu olacaktır,

Modeminize ve bilgisayarınıza reset atınız.Daha sonra başka bir tarayıcıdan internete erişiminiz varsa, hatayı aldığınız tarayıcıyı silip yeniden yükleyiniz.

2. DNS Kaynaklı

Err_Connection_Timed_Out Hatası ve Çözümü yazımızda ikinci olarak bu hatamızda karşılaştığımız yer DNS ayarlarındandır. Peki DNS kaynaklı olduğunu nasıl anlarız diye düşünüyor iseniz şu şekilde, eğer Err_Connection_Timed_Out hatasını bazı web sitelerinde alıyor, bazı web sitelerinde almıyorsanız hata büyük ihtimal dns kaynaklı bir hatadır.DNS kaynaklı Err_Connection_Timed_Out hatasını çözmek için

Bilgisayarımızdan Ağ ve paylaşım merkezini açalım.

Bağdaştırıcı yani internet bağlantısı ayarlarını değiştirin

Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirmek için “Yerel ağ bağlantısı” özellikler kısmından

İnternet Protokol 4’e girip

Dns sunucu adresini otomatik al seçeneğini işaretleyin veya Google DNS kullanıyor iseniz Open DNS kullanarak ya da farklı bir DNS kullanarak dns sunucunuzu değiştirin.

3. Sunucu kaynaklı

Err_Connection_Timed_Out Hatası ve Çözümü yazımızda son olarak ise sunucu kaynaklı problemi ele alacağız. Err_Connection_Timed_Out hatasını aldığımızda sunucu kaynaklı olduğunu nasıl anlarız diye düşünüyorsanız bu hata tek bir web sitesine girdiğinizde karşınıza çıkıyorsa hata sunucu kaynaklıdır. Yapmanız gereken biraz beklemeniz, eğer hata düzelmez ise sitenin servis sağlayıcısı ile iletişime geçip kendilerinden bilgi alınabilir.

Dünyanın en büyük alan adı sağlayıcısı ve hosting şirketlerinden biri olan Go Daddy'nin DNS sunucularına erişilemiyor.

Dünya çapında hizmet veren Go Daddy şirketinden hosting hizmeti alan binlerce web sitesine erişim durmuş durumda. Go Daddy'nin DNS sunularının devre dışı kalmasından kaynaklanan sorunun arkasında bir hacker saldırısı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.