Gökçebey Bodaç Köyü

Gökçebey Bodaç Köyü

Bodaç Köyü haberleri, Gökçebey Bodaç köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bodaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Bodaç Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Gökçebey Bodaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bodaç köyü son dakika gelişmeleri, Bodaç köyüne özgü yemekler, Gökçebey Bodaç  köyünün tarihi, Bodaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bodaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bodaç , Zonguldak ilinin Gökçebey ilçesine bağlı bir köydür.

 

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bodaç Köyü Resimleri ve bodaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gökçebey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gökçebey Zonguldak Arası Kaç Km? Gökçebey Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Gökçebey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Gökçebey Bodaç Köyünde doğan biri var mı? Gökçebey Doğumlu Ünlüler Kimler?

BODAÇ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Bodaç, Zonguldak ilinin Gökçebey ilçesine bağlı bir köydür. Zonguldak iline 49 km, Gökçebey ilçesine 4 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyün adı eskiden orman bakımından çok zengin bir köy oluşundan bodur ağaç şeklindeymiş daha sonra bodaç olarak kayıtlara geçmiş ve tarihi kalıntıları vardır önceki dönemlerde rumların ve ermenilerin yaşadığı bilinmektedir ve çeşitli tarihi değerler kalmıştır o dönemde yaşayan insanlarda tarım ve hayvancılıkla uğraşırmışlarmış ve hasat zamanları eğlenceler düzenlerlermiş tıpkı bizim yaptığımız festivaller gibi antik kazılarda yapılmıştır köy insanının böyle şeylere meraklı oluşu bilinçsizce kazılarla sonuçlanmış belki işi bilen kişiler tarafından yapılsa tarihimizi kaybetmememe açısından güzel olur.

KÖYÜN ADININ KAYNAĞI: Yukarıda dile getirilen çözümlemenin doğruluk payı yüksek.Bodur ağaç'tan BODAÇ'a dönme olasılığı var. Güzel bir çözümleme. İkinci görüş: Anadoluda çam kerestelerden yapılan kısa boylu su testilerine bodiç dedler. Bu testiler bodurdur, yani kısa.

Kısa boylu su kabından içilen su yerine: Bodiç denilmiş. Köyün adının belki de su testisi yapanların çok olduğundan bodiç daha sonra da bodaç olma olasılığı da düşünülmeli. Köyün tarihinde çamdan... değişik ağaçlardan su testisi yapımı var mıydı, araştırmak gerekir.

BODAÇ'ın çevre coğrafyasına baktığımızda: Yaylacuk, Kirendüzü, Kabalaklı, Kurtdamı, Atakbaşı, Atakdibi, Yarbaşı... ve en önemlisi de AVŞAR gibi yer isimleri halk arasında söylenegelmekte. Bu yer isimlerine baktığımızda hepsinin Türkçe olduğu görülmektedir.

AVŞAR da Oğuz Türklerinin 24 Oğuz boyundan birinin adıdır. Demek ki: Avşar yer adı bize Köyün kurucularının veya köyde varylıkları devam edip giden sülalelerin veya bunlardan bazılarının Avşar olduğu kanaatini güçlendiriyor. Köyde, ilköğretim okulu vardır ama taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyonsorunu köylülerin çalışmaları sonucu bir nevzede olsa giderilmiştir.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.