Gölbaşı Oğulbey Köyü

Gölbaşı Oğulbey Köyü

Oğulbey köyü haberleri, Gölbaşı Oğulbey köyü güncel son dakika gelişmeleri , Oğulbey köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Oğulbey köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gölbaşı Oğulbey köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Oğulbey köyü son dakika gelişmeleri, Oğulbey köyüne özgü yemekler, Gölbaşı Oğulbey köyünün tarihi, Oğulbey köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Oğulbey köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Oğulbey, Ankara ilinin Gölbaşı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Oğulbey Köyü Resimleri ve Oğulbey köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölbaşı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölbaşı Ankara Arası Kaç Km? Gölbaşı Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Gölbaşı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Gölbaşı Oğulbey Köyünde doğan biri var mı? Gölbaşı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Oğulbey, Ankara ilinin Gölbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin Oğuzların KAYI boyu tarafından kurulmuştur. Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde geçen ismi Oğulbey olduğu için bu isim ile anılmaktadır.Ayrıca tarihi Roma yolu üzerinde bulunmaktadır. Eski Ankara-Kayseri karayolunun hemen yanında, "Kaletepe" mevkiinde Demir Çağı'na ait bir höyük vardır. Kaletepe mevkiinde bulunan "Gorbeus" antik yerleşim, Galat Kralı Deitarus'un damadı Kastor Tarkondarios'un şehridir. Tarihi "Roma Yolu" (Kaesareia) üzerindedir. Kayı Beylerinin Söğüt’e gitmeden evvelki yerleşim alanı Gölbaşı’dır. Beynam, Karaoğlan, Karaali, Oğulbey bu dönemdeki yerleşim alanlarıdır. 1402 Ankara Savaşında Timur, fillerini Gölbaşı yöresindeki ormanlarda saklamıştır.Gölbaşı; 1923 yılına kadar Örencik köyüne bağlı 10 haneli Gölhanı ile anılan bir mahalle iken, Oğulbey köyündeki bucak müdürlüğü ve jandarma karakolunun taşınması sonucu bucak olmuştur.Hacı Efendi tarafından, 1886 yılında tamir edilen, alçı mihraplı ve ahşap tavanlı, minareli ve bakımlı bir cami ile 1886 yılında Mustafa Ağa tarafından yaptırılan bir çeşme vardır. Köyün mezarlığında ise bol miktarda antik malzeme vardır. "Yanucak Zaviyesi" vakfıdır. Bucak merkezliği de yapan köy, "Çakal" adı ile de anılmıştır.

Ankara iline 31 km, Gölbaşı ilçesine 11 km uzaklıktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.