Gölcük Hasaneyn Köyü

Gölcük Hasaneyn Köyü

Hasaneyn Köyü Haberleri, Gölcük Hasaneyn Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Hasaneyn Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan Hasaneyn Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Gölcük Hasaneyn  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hasaneyn köyü son dakika gelişmeleri, Hasaneyn köyüne özgü yemekler, Gölcük Hasaneyn  köyünün tarihi, Hasaneyn köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hasaneyn köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hasaneyn Kocaeli ilinin Gölcük ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hasaneyn  Köyü Resimleri ve Hasaneyn  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İzmit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölcük Kocaeli Arası Kaç Km? Gölcük Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Gölcük Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Gölcük Hasaneyn Köyünde doğan biri var mı? İzmit Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hasaneyn , Kocaeli ilinin Gölcük ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy, 93 Harbi dolayısıyla, 1893 yılında, Artvin ilinden İzmit’e göç eden Gürcü muhâcirler tarafından kurulmuştur. Hasaniye diye de söylenir. Top sahası bölgesi ilin ve ilçemizin birçok futbol kulübünün idman yapmasına olanak tanır. Yine bu top sahası bölgesi yazları ilimizden, ilçemizden ve şehir dışından piknikçilerin uğrak yeridir.

Kocaeli il merkezine 14, Gölcük ilçesine(merkez) 9 km uzaklıktadır. Köy İzmit Körfezi'nin güneyinde Samanlı Dağları'nda 600 m rakımda kurulu bir orman mahallesidir. Ormanlar, genellikle kayın ve kestane ağaçları ile kaplı olup çeşitlilik arzeden bitki örtüsünün yanında değişik türlerden hayvanlara da ev sahipliği yapmahtadır. Dağlarda yöreye mahsus bitkileri ve hayvanları bulmak mümkündür.Mahallede her evin önünde bahçe mevcuttur ve bahçelerde hertürden meyve ağacına raslamak mümkündür. Kayın ağaçlarının yanı sıra, burada en fazla görülen ağaç kestanedir.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Bunların yanı sıra birçok mahallede olmayan ADSL hizmeti Hasaneyn mahallesinde mevcuttur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup Gölcük merkezinden köye, sabah iniş ve çıkış öğlen iniş ve çıkış aksam iniş ve çıkış olmak üzere, günde toplam 6 sefer toplu taşıma aracları kalkmaktadır. Elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca Nüzhetiye mahallesinin ulaşımı da Hasaneyn Köy minübüsleri ile gerçekleştirilmektedir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.