Gölköy Aydoğan Köyü

Gölköy Aydoğan Köyü

Aydoğan Köyü Haberleri, Gölköy Aydoğan Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Aydoğan Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Aydoğan Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Gölköy Aydoğan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aydoğan köyü son dakika gelişmeleri, Aydoğan köyüne özgü yemekler, Gölköy Aydoğan köyünün tarihi, Aydoğan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aydoğan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aydoğan , Ordu'nun Gölköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aydoğan  Köyü Resimleri ve Aydoğan  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölköy Ordu Arası Kaç Km? Gölköy Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Gölköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Gölköy Aydoğan Köyünde doğan biri var mı? Gölköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aydoğan , Ordu ilinin Gölköy ilçesine bağlı bir köydür.

ydoğan Beldesi; Aydoğan Köyünün tamamı ile Bayıraları Köyünün Kacıklı mahallesinin iştirakı ile 1994 yılında belediye oldu.

Aydoğan Köyü'nün kuruluşu ve tarihi hakkında herhangi bir bilgi yoktur. Daha önce Valvay karyesi olarak bilinen Aydoğan Köyü'nün ne zaman kurulduğu bilinmemektedir. Ancak kuruluşunun 500 yıldan eski olduğu bilinmektedir.

Aydoğan; Ordu ili Gölköy ilçesine bağlıdır. Ordu iline 76 km, Gölköy ilçesine 13 km, Aybastı ilçesine 24 km uzaklıktadır.

Nüfusu 3800 olup, Göç alan bir beldedir. Göçler İzmit Alikahya beldesine ve Ordu merkezden alınmaktadır. Sorunlar: Beldenin yerleşim alanının yarısı heyelan bölgesinde olup; halkı mağdur etmektedir.

Aydoğan Beldesi; Ordu ilini 2014 yılında büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte 2014 Mart ayında yapılan yerel seçimlerden sonra belediyelikten düşmüş olup, Gölköy ilçesine bağlı bir mahalle haline gelmiştir.

İlce halkının %80'i okuryazardır. Okuryazar olmayan %20 ise yaşlı insanlardır. 40 yaşın altında okuryazar olmayan yoktur. Beldede her bölümden fakülte mezunu mevcut olup lise ve dengi okul mezunları ağırlıktadır. Beldede bir adet ilköğretim okulu vardır ve 1001 öğrencisi mevcuttur. Eğitimde erkek-kız ayrımı yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.