Gölköy Cihadiye Köyü

Gölköy Cihadiye Köyü

Cihadiye Köyü Haberleri, Gölköy Cihadiye Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Cihadiye Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Cihadiye Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Gölköy Cihadiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Cihadiye köyü son dakika gelişmeleri, Cihadiye köyüne özgü yemekler, Gölköy Cihadiye köyünün tarihi, Cihadiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Cihadiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Cihadiye , Ordu'nun Gölköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Cihadiye  Köyü Resimleri ve Cihadiye  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölköy Ordu Arası Kaç Km? Gölköy Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Gölköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Gölköy Cihadiye Köyünde doğan biri var mı? Gölköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Cihadiye , Ordu ilinin Gölköy ilçesine bağlı bir köydür.Köy halkı 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı (93 Harbi) sonucu Batum(Macahel) bölgesinden göç ederek gelmiş Müslüman Gürcü'lerden oluşmaktadır. İlk yerleşim 1880-90'lı yıllarda bugünkü Manastır adıyla bilinen mahallenin olduğu bölgeye kurulmuş,zamanla nüfus artmış ve yeni mahalleler oluşmuştur.

Ordu'ya uzaklığı 67 km, Gölköy ilçe merkezine uzaklığı ise 7 km'dir. Kuzeyinde Kale ve Bulut batısında Alanyurt güneybatısında Karahasan güneydoğusunda Güzelyayla,güneyinde Süleymaniye köy ve beldeleri yer alır. İlçe merkezinin güneybatısında yer alır. Arazi engebelidir. Kiremitlik Deresi'nin oluşturduğu derin vadinin iki tarafında köyün mahalleleri kurulmuştur.

Cihadiye Köyü; Kındıra, Meşelan, Manastır, Madul,Elmalan ve Biçincik(Biçimlik) adlı 7 mahalleden oluşmaktadır.

Bitki örtüsü; meşe, gürgen, kayın ağaçlarının olşturduğu bozulmuş ormanlık alanlar ile fındık bahçeleri ve çayırlardan oluşur. Bitki örtüsünün zenginliği gelen turistleri hayran bırakmakla birlikte, kontrolsüz ağaç kesimi yüzünden ormanlık alanların oranı ve niteliği gitgide azalmaktadır.

Köyde okur yazarlık oranı %85 civarında olup, son yıllarda yüksek öğrenim görenlerin sayısındaki önemli artışlar dikkati çekmektedir.2000 yılı genel nüfus sayımına göre köyün nüfusu 347 olan köy nüfusu 2007 sayımında 149'a kadar gerilemiştir. Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlere sürekli göç olduğundan, köyün nüfusu sürekli azalmaktadır. Ancak özellikle fındık mevsiminde köyün nüfusunda önemli bir artış olmaktadır.

Köy halkının geçimi genellikle tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Köyün denizden yüksekliği(1200–1500 m) fındık üretimini zaman zaman olumsuz etkilese de fındık, önemli bir gelir kaynağı olma özelliğini korumaktadır. Bunun yanında; mısır,patates,yeşil fasulye ve diğer birçok sebze-meyve üretimi yaygındır. Köyün geniş meraları büyükbaş hayvancılığa müsait olup yüksek et kalitesine sahip sığır yetiştiriciliği yapılmaktadır. Son yıllarda Türkiye'de görülen şehirleşme köydeki tarım ve hayvancılığa dayalı üretimini düşürmüştür. Eğitim gören nüfus daha çok ticaret,sanayi ve bilimsel alanlara kaymaya başlamıştır.

Köyde 3 ilköğretim okulu vardır. Ancak, öğrenci azlığı nedeniyle, okullar kapalıdır. Köyün içme suyu şebekesi var ama kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yok ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Ayrıca Kındıra,Manastır ve Elmalan Mahallelerinde camiler bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.