Gölmarara Hacıbaştanlar Köyü

Gölmarara Hacıbaştanlar Köyü

Hacıbaştanlar Köyü haberleri, Gölmarmara Hacıbaştanlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hacıbaştanlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Hacıbaştanlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gölmarmara Hacıbaştanlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıbaştanlar köyü son dakika gelişmeleri, Hacıbaştanlar köyüne özgü yemekler, Gölmarmara Hacıbaştanlar köyünün tarihi, Hacıbaştanlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıbaştanlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıbaştanlar , Manisa ilinin Gölmarmara ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıbaştanlar köyü resimleri ve Hacıbaştanlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölmarmara Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölmarmara Manisa Arası Kaç Km? Gölmarmara Hava Durumu? Gölmarmara Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Gölmarmara Hacıbaştanlar Köyünde doğan biri var mı? Gölmarmara Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hacıbaştanlar , Manisa ilinin Gölmarmara ilçesine bağlı bir mahalledir.

Hacı Mehmet Baştan adlı biri tarafından kurulduğu için "Hacıbaştanlar" adını almıştır.Mahallenin ne zaman kurulduğuna dair net bilgi yoktur. Ancak hayvancılık yapan göçerler tarafından 1.800'lü yıllarda kurulmuş olması kuvvetle muhtemeldir.Köy, Yörük mahallesi olup geleneklerini muhafaza edememişlerdir. Yerleşik hayata yıllar önce geçtiğinden, göçer kültürü hemen hemen hiç kalmamıştır. Sadece davranış kültürü olarak biraz Yörüklerin davranış biçimlerinden izler taşımaktadır.Yemek kültürü de değişmiştir. Daha çok zeytinyağlı ve bitkisel yemekler revaçtadır.

Manisa iline 48, Gölmarmara ilçesine 5 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köylü, uzun yıllar geçimini tütün ve pamuktan sağlamıştır. 1980'lerden sonra tütün ve pamuğun gelir sağlamaması nedeniyle mahalleden göç hızlanmıştır. Mahallede kalan az sayıda aile; zeytincilik, bağcılık ve diğer tarım ürünlerine yönelmiştir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Köy içi yolları, parke taşı döşelidir. Köy konağı mevcuttur.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.