Gölmarmara Ayanlar Köyü

Gölmarmara Ayanlar Köyü

Ayanlar Köyü haberleri, Gölmarmara Ayanlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ayanlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Ayanlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gölmarmara Ayanlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ayanlar köyü son dakika gelişmeleri, Ayanlar köyüne özgü yemekler, Gölmarmara Ayanlar köyünün tarihi, Ayanlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ayanlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ayanlar , Manisa ilinin Gölmarmara ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ayanlar köyü resimleri ve Ayanlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölmarmara Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölmarmara Manisa Arası Kaç Km? Gölmarmara Hava Durumu? Gölmarmara Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Gölmarmara Ayanlar Köyünde doğan biri var mı? Gölmarmara Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ayanlar , Manisa ilinin Gölmarmara ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yıllar önce S.Kochisar da yaşayan Ayanlar aşiretinin Çanakkale Savaşı'nda Ankara'nın Şerefli Koçhisar ilçesinden, Çanakkale Savaşına gıderken en kalabalık aıle olarak, Ayanlar ailesı, bu savaşa gitmiştir ve yol uzerindeki ovaya yerleşerek buranın adını Ayanlar Yaylasi kabul etmişlerdir. Halen Ayanlar aşireti Koçhisar'da yaşamlarına devam etmektedir.

Mahallemizin gaz sarımsağı meşhurdur. yemeklerde keşkek aşı meşhurdur.gözlemede yapılmaktadır.Manisa iline 76 km, Gölmarmara ilçesine 17 km uzaklıktadır. Doğusunda Kurttutan, batısında Beyler, güneyinde Yeniköy, kuzeyinde Taşkuyucak köyleri bulunmaktadır. İklimi ılımandır.Buğday, tütün, arpa, zeytin yetiştirilmektedir.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyonşebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.