Gölmarmara Çömlekçi Köyü

Gölmarmara Çömlekçi Köyü

Çömlekçi Köyü haberleri, Gölmarmara Çömlekçi köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çömlekçi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Çömlekçi köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gölmarmara Çömlekçi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çömlekçi köyü son dakika gelişmeleri, Çömlekçi köyüne özgü yemekler, Gölmarmara Çömlekçi köyünün tarihi, Çömlekçi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çömlekçi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çömlekçi , Manisa ilinin Gölmarmara ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çömlekçi köyü resimleri ve Çömlekçi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölmarmara Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölmarmara Manisa Arası Kaç Km? Gölmarmara Hava Durumu? Gölmarmara Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Gölmarmara Çömlekçi Köyünde doğan biri var mı? Gölmarmara Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çömlekçi , Manisa ilinin Gölmarmara ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının mahallenin yakınlarında bulunan göker(alimolla) ailesine ait tarlada eski çağlara ait çömlek fırını ve o döneme ait sanayi kalıntılarından geldiği sanılmaktadır. Köy yakınlarında bulunan Taşdibi,Meşeli,Kürtlü köylerinden göç eden yörükler tarafından kurtuluş yılları zamanında kurulmuştur.

Mahallenin gelenekleri:her yıl çömlekçi çeşmesinde hayır yapılır. Mahallenin görenekleri:Çok anlayışlı ve Görgülü bir mahalledir.öğrenim seviyesi yüksektir.mahallede hemen hemen her devlet dairesi çalışan memur bulunmaktadır. öğretmen,subay,astsubay,hemşire,postacı,zabıta,askeri memur,uzman çavuş,askerlik şubesi,esnaf bol miktarda bulunmaktadır. Mahallenin yemekleri:

-ıspanaklı börek

-yaprak sarması

-semizlik kavurması

-marul salatası

-Közlenmiş darı

-keşkek (özellikle düğünlerde)

-börülce

-bamya

-höşmelim (peynir tatlısı)

Manisa iline 61 km, Gölmarmara ilçesine 8 km uzaklıktadır.mahallenin yakınlarından kumçayı geçmektedir . Çam ve meşe ormanlarıyla kaplı bir doğası vardır. yakınlarında çok güzel bir turistik mağara mevcuttur(dikit ve sarkıtları olan tuz kristalleri ve eski çağlara ait fosillerin bulunduğu güzel bir mağara ).Lidyalılar dönemine ait tarihi Geriz çeşmesi mevcuttur.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. mahallenin arazilerinin %85'i sulak ve verimli olmasından dolayı mahallede hemen hemen her çeşit sebze ve meyve yetiştirilir. En çok kavun, karpuz, pamuk, üzüm, domates, salçalık biber, zeytin, incir, ıspanak, armut, marul, tütün, mısır, badem, ceviz, çilek, soğan, sarımsak, kayısı ve lahana hemen hemen her ailenin arazisinde rahatlıkla yetiştirdiği ürünlerdir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyuşebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.