Gölmarmara Hacıveliler Köyü

Gölmarmara Hacıveliler Köyü

Hacıveliler Köyü haberleri, Gölmarmara Hacıveliler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hacıveliler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Hacıveliler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gölmarmara Hacıveliler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıveliler köyü son dakika gelişmeleri, Hacıveliler köyüne özgü yemekler, Gölmarmara Hacıveliler köyünün tarihi, Hacıveliler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıveliler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıveliler , Manisa ilinin Gölmarmara ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıveliler köyü resimleri ve Hacıveliler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölmarmara Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölmarmara Manisa Arası Kaç Km? Gölmarmara Hava Durumu? Gölmarmara Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Gölmarmara Hacıveliler Köyünde doğan biri var mı? Gölmarmara Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hacıveliler , Manisa ilinin Gölmarmara ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyümüz tarihi Roma dönemlerine kadar dayanır.Hacıveliler köyünün geçmişi mezar taşlarından okunduğuna göre 1500 sene civarındadır.

Mahallenin gelenek, görenekleri hakkında bilgi yoktur. Yemekleri:

Meşhur göl balığı

Fırında patlıcan közlemesi

Koyun yoğurdu

Yoğurdu balıkla yememek şartıyla

Bir somun fırın ekmeği

Meşhur Gölmarmara kavun ve karpuzu

Egenin vazgeçilmezi tarhana çorbası yanında köy ekmeği ( Ekmeği çorbanın içine doğramak koşulu ile )

tabii ki menemen

mahallesimüzün ileri gelenlerinden Yunus Aykan'ın oglu ismail Aykan eğlence ve pavyon sorumlusudur. Eğlenceye düşkün bir mahallesimüz vardır.Manisa iline 63 km, Gölmarmara ilçesine 10 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, 1 ilköğretim okulu vardır Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.