Gölmarmara Tiğinli Köyü

Gölmarmara Tiğinli Köyü

Tiğinli Köyü haberleri, Gölmarmara Tiğinli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tiğinli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Tiğinli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gölmarmara Tiğinli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tiğinli köyü son dakika gelişmeleri, Tiğinli köyüne özgü yemekler, Gölmarmara Tiğinli köyünün tarihi, Tiğinli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tiğinli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tiğinli , Manisa ilinin Gölmarmara ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tiğinli köyü resimleri ve Tiğinli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölmarmara Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölmarmara Manisa Arası Kaç Km? Gölmarmara Hava Durumu? Gölmarmara Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Gölmarmara Tiğinli Köyünde doğan biri var mı? Gölmarmara Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tiğinli , Manisa ilinin Gölmarmara ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallesinin orijinal adının 'tikenli' olduğu söylenmektedir.ismini bölgede bol miktarda bulunan dikenli çalılar ve dikenlerden almış olduğu sanılmaktadır. zamanla tiyenli ismini almıştır.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri aslında çok geniştir.Ama burada hepsini yazmak mümkün değildir.Düğünlerde genellikle egeye de has bir yemek olan keşkek kesinlikle pişirilir.bunun yanında çorba,nohut,helva,sebze yemeği(mevsimine göre) salata vaya cacık yapılır.Düğün törenleri kına gecesi ve balo şeklinde 2 gecede yapılmaktadır.Düğün öncesi nişan töreni de yapılır.Bu örende 'atkı'denilen ayrıca bir tören vardır ki köylüler bu törende geline hediyeler sunar ayrıca erkek tarafı da takı ve diğer çeyizlik eşyalarını sunar. Düğün vb lerde mutlaka kavga çıkarılarak tatsızlık yaşatmak adettendir.

Manisa iline 45 km, Gölmarmara ilçesine 8 km uzaklıktadır. ve köy arazilerinin 75\100 şi düz ova dadır. Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon internetvardır. Ulaşım son derece kolaydır.Her gün Gömarmara'dan İzmir'e giden otobüsler Tiyenli'nin içinden günde 5 kez geçer.Aynı şekilde İzmir'den dönenler de bu istikameti kullanır.Bunun dışında pazartesi Gölmarmara'nın pazarı dolayısıyla ek seferler koyulmuş olarak diğer günlerde de mahallesinin kendi araçları da Gölmarmara'ya gitmektedirler.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.