Gölova Subaşı Köyü Video

Subaşı, Sivas ilinin Gölova ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 178, Gölova ilçesine 20 Km. uzaklıktadır.TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Gölova Subaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Subaşı köyü son dakika gelişmeleri, Subaşı köyüne özgü yemekler, Gölova Subaşı köyünün tarihi, Subaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Subaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Subaşı, Sivas ilinin Gölova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Subaşı Köyü Resimleri ve subaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölova Sivas Arası Kaç Km? Gölova Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gölova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gölova Subaşı Köyünde doğan biri var mı? Gölova Doğumlu Ünlüler Kimler?

SUBAŞI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Subaşı, Sivas ilinin Gölova ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 178, Gölova ilçesine 20 Km. uzaklıktadır.

TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Kayı, Soğuksu, Çobanlı, Gözüküçük, Çakırşeyh köyleri arasında bulunan köyün batısında Kalecik mezrası bulunmaktadır.Çobanlı çayı"nın doğduğu Kızıldağ"ın güney eteklerinin köyün sınırlan içinde bulunması nedeniyle bu ad verilmiştir. Kuzey-güney ve kuzeydoğu-güneybatı istikametindeki iki derenin etrafına kurulmuştur. Gölova"da yapılaşmanın en çok ve modern olduğu köydür. Bu özelliği ile küçük bir şehir görünümündedir. Dereye bakan çok katlı apartmanlar ve villaları ile adeta bir "boğaziçi" görünümündedir.

Kuzey-güney Şuşar ile Alakilise arasındaki tek bağlantı yolunun üzerindeki köyün kuruluşu oldukça eskidir. Türklerin yerleşmeye başlaması ise 400 yıl kadar öncesine dayanır. Zengin ve önemli bir Ermeni-Rum köyü karışımıydı. Osmanlılar döneminde Türkler de yerleşmeye başlamıştır. 1876 Osmanlı-Rus harbi"nin takiben ermeniler, seferberlikle beraber ise Rumlar tamamen köyü boşaltmıştır. Köyde rumların kurmuş olduğu banka sistemi uzun zaman devam etmiş ve çevredeki insanların da bu sistemden yararlanmak için buraya geldikleri ve köyün gelişmesine sebep oldukları belgelenmiştir. Yine Kalecik mevkii de önemli bir savunma alanıydı ve burada sürekli olarak Türk askerî birliği bulunurdu.

Bunlar dışında kale mezrasında meşeden odun kömürü elde edilirdi. Odun kömürü fırınlarının kalıntıları halen bulunmaktadır, ormanların azalmasıyla bu fırınlar işlerliğini yitirmiştir.

Subaşı'nın nüfusu 1100 civarında olmasına karşın ancak 10 hane kışın köyde kalmaktadır. Bunun yanında yapılmış olan 100 kadar ev, döşenmiş halde boş kalmaktadır. Ancak yaz aylarında önemli bir geri dönüş yaşanmakta ve evlerin büyük bir kısmı dolmaktadır. Nüfus 500"leri bulmaktadır.

Gölova barajının suyu buradan kanala alınmakta ve vadinin batısını takip ederek gelmektedir. 6000 dekarlık tarım arazisinin ancak 1000 dekarı sulanabilmektedir. Sulanabilen yerlerde şekerpancarı ve fasulye, diğer yerlerde ise buğday, arpa, nohut ve yem bitkileri ekilmektedir. Köyün bükü yanında şahısların da önemli kavaklıkları bulunmaktadır.geniş meraların bulunduğu köyde nüfusun azalması nedeniyle hayvancılık tam manasıyla yapılamamaktadır. Birkaç büyükbaş hayvan ancak ihtiyacı karşılar mahiyettedir. Arıcılık ve diğer faaliyetlerle orman, dağ ve balık turizmi de yalnız yerel imkanlarla yapılabilmektedir.

Altyapı bilgileri: Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar