Gölpazarı Bedi Köyü

Gölpazarı Bedi Köyü

Bedi köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Bedi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Bedi köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gölpazarı Bedi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bedi köyü son dakika gelişmeleri, Bedi köyüne özgü yemekler, Gölpazarı Bedi köyünün tarihi, Bedi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bedi köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bedi, Bilecik ilinin Gölpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Uzun yıllar Üzümlü resmi adına sahip olay köy 8 Ekim 2014'te Bedi adını geri kazanmıştır.Bedi köyü halkının ataları Oğuzlar'ın Kayı boyu'nun Karakeçili aşireti'ne mensuptur. Köyün yedi aile ile Söğüt'ten geldiği söylenmektedir(bilgi kaynağı ise köy halkının sözlü mirasıdır). Köye ait en eski bilgi Osmanlı Tahrir Defterleri'nde geçmektedir. Buna göre köyün bilinen en eski adı Çiftli ki Bedi (1487-1521) ve Karyer-i Bedi, sabıka adı çiftlikliktir(1527). Köyün bilinen ilk vergi alımı şöyledir: Hamam Deresi 50, hayvanlardan alınan 15, bağ ve meyvelerden 12, kaynağı belli olmayan yerlerden alınan 65 akçe vergi alınmıştır. Hududunda hariçten ziraat edenlerden öşür vergisi alınır. Zahire ve başka gelirlerden 500 akçe alınmıştır. Ayrıca Bedi isminin Oğuzların Beğdili boyu ile benzerliği de dikkat çekmektedir.Bilecik iline 72 km, Gölpazarı ilçesine 27 km uzaklıktadır. Coğrafi olarak köyün etrafında sık sık dağlara, ve kayalık tepelere rastlanır. Köyün ve civar köylerin coğrafi güzelliğini zedeleyen bir unsur olan taş ocakları giderek artarak tarihi ve coğrafi yapıyı tehdit etmektedir.

Bedi, Bilecik ilinin Gölpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bedi Köyü Resimleri ve Bedi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölpazarı Bilecik Arası Kaç Km? Gölpazarı Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Gölpazarı Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Gölpazarı Bedi Köyünde doğan biri var mı? Gölpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.