Gölpazarı Büyükbelen Köyü

Gölpazarı Büyükbelen Köyü

Büyükbelen köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Büyükbelen köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Büyükbelen köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gölpazarı Büyükbelen köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükbelen köyü son dakika gelişmeleri, Büyükbelen köyüne özgü yemekler, Gölpazarı Büyükbelen köyünün tarihi, Büyükbelen köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükbelen köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büyükbelen, Bilecik ilinin Gölpazarı ilçesine bağlı bir köydür.Belen; sırt, bayır, yamaç, dağ eteği, iki dağ arasındaki düz alan anlamına gelir. Muhtemelen Hasan dağı ve karşısında bulunan mustuklar tepesi arasındaki alanın adından gelmektedir. Köy batı yönünde bulunan Epçeler-Karaköy ve doğusunda bulunan Musluklar muhitinden toplanarak şu anki halini almış ve adı Belenkebir köyü olmuştur. Belli bir zaman geçtikten sonra şu anki halini alarak Büyük Belen Köyü olmuştur.Düğünleri cuma günü öğleden sonra başlar pazartesi günü öğleye kadar sürer. Genelde müzik aletleri klarnet, cümbüş, keman ve darbukadan oluşur. Düğün ve hayır cemiyetlerinde etli bulgur pilav ve ayranı meşhurdur. Ayrıca köyün kirazı da ünlü olup, ilçede yapılan kiraz festivalinde birinci olmuştur. Köyün 4 tarafı erenlerle çevrilidir. Ortadağ mevkinde gezip görmeye değer büyük bir mağara vardır.Bilecik iline 62 km, Gölpazarı ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Büyükbelen, Bilecik ilinin Gölpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyükbelen Köyü Resimleri ve Büyükbelen köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölpazarı Bilecik Arası Kaç Km? Gölpazarı Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Gölpazarı Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Gölpazarı Büyükbelen Köyünde doğan biri var mı? Gölpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.