Gölpazarı Büyüksusuz Köyü

Gölpazarı Büyüksusuz Köyü

Büyüksusuz köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Büyüksusuz köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Büyüksusuz köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gölpazarı Büyüksusuz köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyüksusuz köyü son dakika gelişmeleri, Büyüksusuz köyüne özgü yemekler, Gölpazarı Büyüksusuz köyünün tarihi, Büyüksusuz köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyüksusuz köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büyüksusuz, Bilecik ilinin Gölpazarı ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının çok eski zamanlardan beri susuzluk çektiği için büyüksusuz köyü denilmiştir. köy tabu kayıtlarından ve yaşlılardan öğrenildiğine göre eski bir yerleşim yeridir. köy Osmanlı köyü olup 1800 yıllarına kadar uzanmaktadır. köyde çok fazla kalmasada Osmanlı mimari örnekleri görülmektedir.köyde mesire alanı olarak 365 gün ve 24 saat hiç rüzgarı eksik olmayan GAKLIK TEPESİ; mükemmel tadı ve lezzetli suyu akan KALAYCI çeşmesidir.köy çevresi Çam ormanları ile çevrelidir.Ayrıca köyün meşe - kayın ağaçalarıda ormanlarında bulunmaktadır.köyün çok eski tarihlerden gelen çok güzel gelenekleri vardır.köyün her yıl kutladığı hıdırellez şenlikleri yapılmaktadır.O gün civar köylerden misafirler ve şehir dışında bulunan tüm akraba ve tanıdıklar çağırlır.Mevlüt okutulup etli pilav (HAYIR PİLAVI) ve ayran dağıtılır. Köyünümüzün düğünleri cuma günü öğleden sonra başlar pazar günü öğleden sonra biter ;düğün süresince köye gelen tüm misafirler çok büyük izzet ve ikram ile karşılaşır,küçük büyük herkes misafir edilir.Düğün süresince tüm köy halkı misafirlere hizmet için yarışır.köyde dini bayramlarda küçük büyük herkes sıra ile ev ziyaretlerine gider,ev sahipleride küçük büyük demeden herkese ayrı ayrı sofralar kurarak yemek ikram edilir.Bilecik iline 62 km, Gölpazarı ilçesine 17 km Bursa iline 140 km uzaklıktadır.köyde tüm Anadoluda konuşulduğu gibi yöresel şiveler de kullanılmaktadır.Bu şive konuşma örneklerinin bazıları aşağıda çıkarılmıştır.aba: Abla an: Tarla Sınırı - avara: Kötü - avlay: Tarla ve bahçeyi koruyan duvar, çift - aydoğdu: Ayçekirdeği - bıldır: Geçen sene - ceyran: Elektrik - cigara: Sigara - Çorlak: Belden aşağısı çıplak - encek: Köpek yavrusu - enik: Kedi yavrusu - enseri: Çivi -esvap: Giyecek, elbise - fistan: Uzun etekli elbise - - gadi: Yenge - gayme: Para - gocadam: Evin yaşlı adamı - gocagarı: Evin en yaşlı kadını - gork: Anaç tavuk - güvey: Damat - hırcık: Küçücük - kirbit: Kibrit - kocabuva: Amca - kopça: Düğme - kübür: Gübre- Tiltombak :Şeftaliköyün yemekleride çok mehşurdur.Özellikle elle yapılan nefis NOHUTLU MANTISI dır.Aynı zamanda özel günlerde yapılan CEVİZLİ LOKUMLARI,EV BAKLAVASI -TAVUKLU KEŞKEK -KAÇAMAK - EL ARKASI ve her derde deva olan TARHANA ÇORBASI dır.köyde keçi yetiştiriciliği fazla olduğu için keçi sütünden yapılan KEÇİ PEYNİRİ de mehşurdurköyde HALKIN KULLANDIĞI DÜĞÜN SALONU VE ERKEKLERİN KULLANDIĞI KAHVEHANE BULUNMAKTADIR.

Büyüksusuz, Bilecik ilinin Gölpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyüksusuz Köyü Resimleri ve Büyüksusuz köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölpazarı Bilecik Arası Kaç Km? Gölpazarı Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Gölpazarı Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Gölpazarı Büyüksusuz Köyünde doğan biri var mı? Gölpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.