Gölpazarı Çımışkı Köyü

Gölpazarı Çımışkı Köyü

Çımışkı köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Çımışkı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Çımışkı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gölpazarı Çımışkı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çımışkı köyü son dakika gelişmeleri, Çımışkı köyüne özgü yemekler, Gölpazarı Çımışkı köyünün tarihi, Çımışkı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çımışkı köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çımışkı, Bilecik ilinin Gölpazarı ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında sınırlı bilgi tespit edilmiştir.Mayalı hamurdan yapılan ve arasına ceviz eklenerek fırında pişirilen cevizli ekmekleri gelenekseldir. Halk arasında cevizli lokum diye anılır. Her sene Hıdırellez de köy meydanında büyük kazanlarda keşkek yapılır, her nevi et dışarıda pişirilir. Köy halkı bunu imece usulu yapar. Civar köy ve kasabalar burada toplanır. Her sene buğday harmanından sonra, köyün camisinin önünde bulunan tarihi dibeklerde, imece usulü, buğdaylar dövülerek bulgur haline getirilir. Bu işlem, sıcaktan etkilenmemek için ve kimsenin tarla bahçe işini engellememek için gece yapılır. Bir nevi ağlenceye dünüştürülmüştür. Ailelerin buğdayları her gece birisi olmak üzere sırayla dövülür. Bu imece çalışmasında, köyün çocukları geleneksel olarak gece saklanbacı oynarlar.Bilecik iline 47 km, Gölpazarı ilçesine 2 km uzaklıktadır.Nüfus her sene gittikçe azalmaktadır. Bağlı olduğu Gölpazarının köye çok yakın olması, aynı zaman dA köylünün ekip biçtiği ovaya çok yakın olması bunda çok büyük etkendir. 2010 senesi itibarı ile hane sayısı 20 yi geçmemektedir.

Çımışkı, Bilecik ilinin Gölpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çımışkı Köyü Resimleri ve Çımışkı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölpazarı Bilecik Arası Kaç Km? Gölpazarı Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Gölpazarı Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Gölpazarı Çımışkı Köyünde doğan biri var mı? Gölpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.