Gölpazarı Demirhanlar Köyü

Gölpazarı Demirhanlar Köyü

Demirhanlar köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Demirhanlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Demirhanlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gölpazarı Demirhanlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Demirhanlar köyü son dakika gelişmeleri, Demirhanlar köyüne özgü yemekler, Gölpazarı Demirhanlar köyünün tarihi, Demirhanlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Demirhanlar köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Demirhanlar, Bilecik ilinin Gölpazarı ilçesine bağlı bir köydür.Köyün tarihi Osmanlı dönemine kadar uzanmaktadır. Köyün adının Oğuz boylarından birinin ismi olduğu rivayet edilir.Meşhur yöresel yemekleri arasında Sarma Dolma Lokum ve Mürdüklü Mantı sayılabilir. 1980 sonrasında genç nüfusun büyük şehirlere göçü engellenememiş ve nüfusunda büyük oranda azalma gözlenmiştir. Köyde bulunan ilköğretim okulu 1990'lı yıllarda faaliyetlerini durdurmuştur. Köyde 30'a yakın hane vardır. Köyün ileri gelenlerinden Cemal Hüsnü İstekli tarafından bakımı yaptırılan bir camii ve faal olmayan ilk öğretim okulu binasının yanı sıra, tarihi eser olarak yıkık esi binalara da rastlanabilir. Tarım ve hayvancılıkla geçinen yerli halk, dağlardan tarlalarına inen yaban domuzlarına karşı kendi bilgi ve tecrübeleriyle değişik savunma yöntemleri geliştirmiştir.Bilecik il merkezine 64 km, Gölpazarı ilçesine 19 km uzaklıktadır.

Demirhanlar, Bilecik ilinin Gölpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Demirhanlar Köyü Resimleri ve Demirhanlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölpazarı Bilecik Arası Kaç Km? Gölpazarı Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Gölpazarı Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Gölpazarı Demirhanlar Köyünde doğan biri var mı? Gölpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.