Gölpazarı Kasımlar Köyü

Gölpazarı Kasımlar Köyü

Kasımlar köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Kasımlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Kasımlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gölpazarı Kasımlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kasımlar köyü son dakika gelişmeleri, Kasımlar köyüne özgü yemekler, Gölpazarı Kasımlar köyünün tarihi, Kasımlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kasımlar köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köy adını köye gelen ve yaşayan kaasım adındaki kişiden almıştır..

15. yüz yılda kurulduğu tahmin edilmektedir..

Köyün yemekleri:Beslenmede tahıl türleri ilk sırayı alır.Yöre halkının birçoğu ekmeğini kendi pişirir. makarna, kuskus, tarhana ve erişte gibi yiyecekleri kendileri hazırlar. Geleneksel yemekleri; Nohutlu mantı,Büzme Tatlısı, Keşkek, ovmaç çorbası, mercimekli mantı, kesme hamur, keklik kebabı güveç, bıldırcın kebabı,köpük helvası,saçta yufka böreği, yağlı yufka, su böreği,kuru fasulye, kuskus pilavı, piruhi, samsı, pancar pekmezi, saç kebabı, köpük helvası, hoşmerim, kıtırcı helvası, karacaoğlu helvası, cevizli lokma ,kavurma,Dağ Eriği Ekşili Kesme Çorbası başlıca yemekleridir.

Bilecik iline 34 km, Gölpazarı ilçesine 15 km uzaklıktadır.

Kasımlar, Bilecik ilinin Gölpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kasımlar Köyü Resimleri ve Kasımlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölpazarı Bilecik Arası Kaç Km? Gölpazarı Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Gölpazarı Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Gölpazarı Kasımlar Köyünde doğan biri var mı? Gölpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.