Gönül dostu Hacı Cecad-ı Veli anıldı

Gönül dostu Hacı Cecad-ı Veli anıldı

Kırşehir'de yetişmiş İslam bilginlerinden olan Hacı Cevat-ı Veli'yi anma ve anlama programı düzenlendi.

Kırşehir'de yetişmiş İslam bilginlerinden olan Hacı Cevat-ı Veli'yi anma ve anlama programı düzenlendi.

Bağbaşı Mahallesinde bulunan Geylani Apartmanında gerçekleşen anma törenine katılan Vali Necati Şentürk, "Onlara ölü demeyin. Allah yolunda öldürülenleri ölü zannetmeyin. Onlar diridirler" ayetinin çok sayıda müteneffirlerin dediği gibi evliyalar için de geçerli olduğunu söyledi.

Kendisinin Hacı Cevat-ı Veli'yi görmediğini ama menkıbelerini duyduğunu anlatan Vali Şentürk, "Allah ondan razı olsun. Allah sırrını aziz etsin. Onunla ilgili duymuş olduğum iki farklı menkıbe var. Bziler böyle güzel bir veli'yi anmak için bir araya geldik.

Bu denli büyük evliyaları olan başka bir il tanımıyorum doğrusu Hacı Bektaş-Veli, Yunus Emre, Taptuk Emre, Aşıkpaşa, Ahi Evran, Süleyman Türkmani, Gülşehri, Mahsenli Ali Efendi, ve sayamadığım daha niceleri bu topraklarda İslam mührünü ebediyete kadar bu insanlar vurmuşlardır"dedi.

Programa katılan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise konuşmasında Hacı Cevat-ı Veli'nin önemli manevi önderlerden olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Hacı Cevat-ı Veli hakkında ki düşüncesini şöyle açıkladı:

"Kırşehir, geçmişinde çok büyük evliyalara ev sahipliği yaptı. Hacı Cevad'da önemli manevi önderlerden bir tanesidir. Kendisini sağlığında da ziyaret etme fırsatı buldum. Tarikat anlayışını onların yaşantılarında görmek mümkün. Hacı Cevad-ı Veli'nin derdi imanı kurtarmaktı. İnsanları doğru yola yönlendirmek için ömrünü harcadı"

Kur'an Tilaveti ile başlayan programa ev sahipliği yapan Mehmet Canlar ise Hacı Cevad-ı Veli'nin 92 yıllık ömrü boyunca insanlığa hizmeti gaye kıldığını ve Hacı Cevad efendinin gönüllerde taht kurduğunu belirtti.

Program yemek ikramının yapılmasının ardından son buldu.

Gönül dostu Hacı Cecad-ı Veli anıldı

Gönül dostu Hacı Cecad-ı Veli anıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.