Google News kaydımız onaylandı ama haberlerimiz listelenmiyor

Google News kaydımız onaylandı ama haberlerimiz listelenmiyor

Google news kaydı nasıl yapılır, google news kaydı sorgulama, Google News en çok okunan haberler sekmesinde neden sitem çıkmıyor, Google news kaydımızı onayladı ama haberlerimizi listelenmiyor sorularınıza cevap olacak veriyoruz...

Google news kaydı nasıl yapılır, google news kaydı sorgulama işlemlerini daha önce araştırdığınızı ve bununla ilgili internette pek çok kaynak olduğunu düşünüyorum. Haberin devamında bu konulara da değineceğiz ancak öncelikle üzerinde durmak istediğim konunun sizi aydınlatması adına daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Google News en çok okunan haberler sekmesinde neden sitem çıkmıyor, Google news kaydımızı onayladı ama haberlerimizi listelenmiyor, Google news kaydımız onaylandı fakat içeriklerim yok, Google news onayı aldık ama içerikler görünmüyor, Sitemiz google haberler onayı aldı fakat aramalarda çıkmıyor sorularını bende sizin gibi çok araştırdım. Biz de google news onayı aldık ama haberlerimiz "en çok okunan haberlerde" ve "haberler sekmesinde" listelenmiyor. İşte detaylar...

Google News kaydımızı onayladı ama haberlerimizi listelenmiyor neden mi?

2019 yılının sonlarında gelen yeni güncelleme ile Google News ve Google Gazetecilik güçlerini birleştirdiler. Eski sisteme göre değişen ne oldu derseniz artık haberler sekmesinde siteismi.com şeklinde yapılan aramalar pasif hale getirildi, bu yüzden yeni sistemde kayıt olan siteler bu alanda listelenmiyor. Sadece eski news kayıtlı sitelerin bu alanda listelendiğini görüyoruz.

Siz de benim gibi peki o zaman google news kaydımın olmasının bana ne avantajı var ki diyebilirsiniz. Geç index alma probleminiz ortadan kalkıyor.

Peki yeni Google News Kaydı alan sitelerin eski Google News kayıtlı siteler gibi "Haberler” dizininde veya ”En Çok Okunan Haberler” sekmesinde gözüküp gözükmeyeceği ile ilgili Google news tarafında adım atılacak mı?

Bu sorunun cevabı şu an belirsizliğini koruyor...

Google News, kaydı alan sitelerin ”Haberler” veya ”En Çok Okunan Haberler” sekmesinde çıkmasının veya listelenmesinin sözünü hiç bir siteye vermiyor, Kaliteli içerikler ekleyen ve kullanıcı odaklı oluşturulan özgün makaleleri ön planda tutacaklarını ekliyor.

Peki Neden Böyle Oldu?

Geçtiğimiz süreç boyunca Google News kaydı alan bir çok kullanıcı spam haber yaparak, sadece hit odaklı çalıştığı için news platformu yüksek derecede suistimal edildi ve birçok şikayet aldı. Google News ekibi ise bunun önüne geçmek için böyle bir karar aldığını açıkladı. Olan sektöre yeni giren news kaydı alan sizlere ve bizlere oldu maalesef...

Google News Kaydı Sorgulama

Site sahibi sizseniz ve sitenin Google News kaydı sorgulama yaparak aktif olarak sitenin News kaydı olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız https://publishercenter.google.com adresine girin. Burada site isminin karşısında “Dahil Edildi” (LIVE) yazıyorsa sitenin News kaydı devam etmektedir. Yani News kaydı bulunmaktadır. Eğer bu bölümde sitenin karşısında “Haberler Dizinine eklenme isteğinde bulunun” şeklinde bir yazı varsa sitenin News kaydı yok demektir. Daha önce “Dahil Edildi” yazıyordu ve şimdi “Haberler Dizinine eklenme isteğinde bulunun” şeklinde bir yazı yer alıyorsa News kaydınızın silindiği anlamı taşımaktadır.

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.