Google’a Rekabet Kurumu’ndan 482 Milyon TL Ceza

Google’a Rekabet Kurumu’ndan 482 Milyon TL Ceza

Rekabet Kurumu, Google’a otel sorguları konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle 482 milyon TL ceza verdi.

Kurum, Google’ın yerel arama hizmetlerindeki yükümlülüklerini yerine getirmediği için bu cezayı uyguladığını belirtti. Ayrıca, Google’a daha önce de çeşitli rekabet ihlalleri nedeniyle cezalar kesilmişti.

Google ve META’ya Sürekli Cezalar

Rekabet Kurumu’nun uyguladığı cezalar sadece Google ile sınırlı değil. Meta’ya da benzer ihlaller nedeniyle günlük cezalar verildi. Google’ın yanı sıra META da pazardaki rekabeti engelleyici faaliyetler nedeniyle ağır para cezalarına çarptırıldı. Bu cezalar, şirketlerin rekabet kurallarına uyum sağlamalarını teşvik etmek amacıyla uygulanıyor.

Cezaların Detayları

Google, otel sorgularında rekabeti engelleyici davranışlar sergilediği gerekçesiyle ceza aldı. Bu ceza, şirketin rekabet kurallarına uyum sağlaması için verilen süre içerisinde yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle kesildi. Rekabet Kurumu, Google’ın bu yükümlülüklerini yerine getirmediğini ve bu nedenle toplam 482 milyon TL’lik cezanın verildiğini açıkladı.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.