Gördes Deliçoban Köyü

Gördes Deliçoban Köyü

Deliçoban Köyü haberleri, Gördes Deliçoban köyü güncel son dakika gelişmeleri, Deliçoban köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Deliçoban köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gördes Deliçoban köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Deliçoban köyü son dakika gelişmeleri, Deliçoban köyüne özgü yemekler, Gördes Deliçoban köyünün tarihi, Deliçoban köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Deliçoban köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Deliçoban , Manisa ilinin Gördes ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Deliçoban köyü resimleri ve Deliçoban köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gördes Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Gördes Manisa Arası Kaç Km? Gördes Hava Durumu? Gördes Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Gördes Deliçoban Köyünde doğan biri var mı? Gördes Doğumlu Ünlüler Kimler?

Deliçoban , Manisa ilinin Gördes ilçesine bağlı bir mahalledir.

1960'lı yılların Muhtarı Mustafa Yılmaz tarafından mahallenin Divane Çoban olan adı "Deli Çoban mahallesi"ne dönüştürülür. Resmî kayıtlarda da halen bu ad kullanılmaktadır. Mahallenin adının nereden geldiği hakkında çeşitli rivayetler vardır. Bir çobanın, mahallenin yukarısındaki kayaların önüne yerleşmesiyle, rivayetlere göre oradan gelip geçenler "Şu deli veya divane çobana bak, buraya yerleşmiş" derlermiş. Mahallenin adı da böylece oluşmuş.

Mahalleye gelen konuklardan kesinlikle çay parası alınmaz.Manisa iline 140 km, Gördes ilçesine 30 km uzaklıktadır.Türkmen dağının batı kısmında bulunan mahallenin Güneşli ovasında toprakları vardır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.maki bitki örtüsüne sahiptir.

Mahallenin ekonomisi tarım, hayvancılığa ve el sanatlarına (halıcılığa) dayalıdır. Mahallede bağcılık vardır. Sulu tarım olmadığından üzümleri gayet lezzetlidir. Ayrıca kara üzüm pekmezi meşhurdur. Tamamen yöresel usullerle ve özel pekmez toprağı ile yapılan pekmez, aynı zamanda şifa kaynağıdır.

Mahallede eskiden halıcılık ve bağcılık çok meşhurdu. Ancak şimdilerde halıcılık, sanayinin gelişmesiyle azaldı. Sadece "Yağcıbedir halısı" gibi daha kaliteli halılar dokunmaktadır. Kuru üzüm, yaş üzüm ve pekmez ile Gördes ve Demirci ilçelerini köylerinin pekmez yaş üzüm kuru üzüm ihtiyacını karşılamaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu 5. sınıfa kadar açıktır. 6, 7 ve 8. sınıflar taşımalı eğitim kapsamında, Güneşli kasabasına taşınmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köy Gördes-Demirci yolu üzerinde olup ulaşımı sağlayan yol asfalttır.Ulaşım sıkıntısı yoktur. mahallede elektrik ve sabit telefonvardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.