Gördes Kuşluk Köyü

Gördes Kuşluk Köyü

Kuşluk Köyü haberleri, Gördes Kuşluk köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kuşluk köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Kuşluk köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gördes Kuşluk köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuşluk köyü son dakika gelişmeleri, Kuşluk köyüne özgü yemekler, Gördes Kuşluk köyünün tarihi, Kuşluk köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuşluk köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuşluk , Manisa ilinin Gördes ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuşluk köyü resimleri ve Kuşluk köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gördes Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Gördes Manisa Arası Kaç Km? Gördes Hava Durumu? Gördes Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Gördes Kuşluk Köyünde doğan biri var mı? Gördes Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kuşluk , Manisa ilinin Gördes ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin tarihi açısından bir bilgi yok ama köklerinin yörük olduğunu söylediler.Mahallenin gelenek olarak hiçbir etkinlik yok ama yemek konusunda her mahallenin kullandığı ( yemek ) türleri vardır buda gördes ve köylerine has olan bir yemek türüdür.

Manisa iline 120 km, Gördes ilçesine 9 km uzaklıkta bir orman mahallesidir.köyün güney kısmında KEPEZ dağı yer alır.Sabah saat 07-09 arasında 4 sefer Gördes istikametine otobüs geçmektedir.Akşamda 17-19 arası 4 sefer Hanya istikametine 1 sefer de Gördes istikametine olmak üzere 5 sefer otobüs geçmektedir.Ayrıca mezarlığımızın yanından saat başı Hanya otobüsleri geçmektedir.köyün yanından direkt İZMİR'e ve BALIKESİR'e otobüs seferleri vardır.Demirci ilçesine de 45 km uzaklıktadır.köyün alt tarafından GÖRDES çayı akmaktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Aslında karasal iklime yakın bir iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kuraktır.Kışları soğuk,yağışlı ve de az da olsa kar yağışı vardır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımsal ürün olarak en önemli yeri TÜTÜN almaktadır.Ama bunun yanında ZEYTİN, KAVUN ,KARPUZ ,DOMATES,BİBER,ÇİLEK,ÜZÜM ,KABAK ,PATLICAN vs. ve BAKLİYAT ekimi yapılmaktadır.Mahallemiz son yıllarda bağcılıga önem vermektedir.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Köy içinin önemli bir kısmı parke taşıyla döşenmiştir.Gördes ilçesinin en düzenli mezarlığına sahip bir mahallesidir.Konuşma şivesi olarak en temiz şiveyi kullanan mahalledir.Herkes tarafından rahatlıkça anlaşılabiliyor.Ayrıca Mahalleye ait bir de KÖY KONAĞI adı altında KÖY DÜĞÜN SALONUMUZ mevcuttur.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
1
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.