Gördes Malcoca Köyü

Gördes Malcoca Köyü

Malkoca Köyü haberleri, Gördes Malkoca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Malkoca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Malkoca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gördes Malkoca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Malkoca köyü son dakika gelişmeleri, Malkoca köyüne özgü yemekler, Gördes Malkoca köyünün tarihi, Malkoca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Malkoca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Malkoca , Manisa ilinin Gördes ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Malkoca köyü resimleri ve Malkoca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gördes Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Gördes Manisa Arası Kaç Km? Gördes Hava Durumu? Gördes Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Gördes Malkoca Köyünde doğan biri var mı? Gördes Doğumlu Ünlüler Kimler?

Malkoca , Manisa ilinin Gördes ilçesine bağlı bir mahalledir.

Bundan yaklaşık 300-350 yıl önce bu bölgeye bir yörük yerleşmiş bu şahsa, medrese eğitimi aldığından Molla Hoca lakabı takılmıştır.bol miktarda hayvanları olan Molla Hoca daha sonra Mallı Hoca olarak anılmaya başlanmıştır.Günümüze kadar bu isim halk arasında değişerek Malkoca ismini almıştır.mahallesinde 80 hane bulunmakta ve 280 kişi yaşamaktadır.

Mahallenin tadına doyulmaz zeytinleri,tarhana çorbaları vardır en meşhur yemeği tarhana çorbasıdır.Manisa iline 87 km, Gördes ilçesine 27 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi akdeniz iklimi olmakla birlikte bu iklim çeşidi sadece iç egede görülür bu mahallenin en akıllı kişisi erkan paaşadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin [[içme suyu şebekesi ve kanalizasyon vardır. PTTşubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.