Görme engellilere sesli kütüphane

Görme engellilere sesli kütüphane

Trakya Kalkınma Ajansının hibe desteğiyle Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ Engelsiz Yaşam Derneği ve Tekirdağ Anadolu Lisesi tarafından yürütülen...

Trakya Kalkınma Ajansının hibe desteğiyle Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ Engelsiz Yaşam Derneği ve Tekirdağ Anadolu Lisesi tarafından yürütülen "Mutlu Kentin Gözleri, Kitapların Sesleri" projesi kapsamında oluşturulan görme engelli sesli kütüphanesi açıldı.

Tekirdağ Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen açılış törenine, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Berkay Çakır, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Mustafa Dönmez, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Mutlu Kentin Gözleri, Kitapların Sesleri" projesi programının açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, "Yaptığımız çalışmalarda engellileri toplumsal yaşama dahil etmek verimli, üreten ve öz güvenli bireyler haline getirebilmek konusunda yaptığımız çalışmalar neticesinde bedensel engelliler, zihinsel engelliler ve işitme engelliler ile ilgili çalışmalar ve iyileştirme süresine geçildiği halde görme engelliler ile ilgili büyük bir eksikliğimizin olduğunu belirledik bunun üzerine daha önceden bu ve buna benzer projeler incelenerek görme engellilerin oluşturduğu diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından alınan görüşler neticesinde projemizin kapsamı oluşturulmuştur. İlçemizde ve diğer ilçelerimizde sayıları azımsanmayacak kadar görme engelli olmasına rağmen bunları ne sokaklarda, ne çarşıda, pazarda tek başına hareket ederken göremiyoruz. Maalesef ya anne babasının kolunda ya da evdeler. Torağın içinde yeşermeyi ve eğitilmeyi bekleyen sadece uzanacak bir ele ihtiyacı olan nice çocuklarımız, gençlerimiz, cevherlerimiz var. Ne kadar erken eğitim o kadar başarı, ne denli eğitim o kadar öz güven, üreten, başaran toplumda gerçek yerini bulan hayalleri ve umutları olan her bireyin hak ettiği gibi insanca yaşamak" dedi.

"Desteğimiz devam ediyor"

Konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise "Kalkınma ajansı olarak bizler bundan 6, 7 yıl önce Trakya'yı incelerken, dezavantajlı gruplar dediğimiz ki dernek başkanımız da bahsetti. Dezavantajlı gruplarımız konusunda onların sosyal hayata katılması konusunda, kamu hayatına katılması konusunda eksiklik olduğunu gördük ve bununla ilgili biz kalkınma ajansı olarak nasıl bir fayda sağlayabiliriz diye Trakya 2023 bölge planında da ortaya koyduk ve yaklaşık 6-7 yıldan beri Trakya'nın her şehrinde, her bölgesinde sosyal içerikli dezavantajlı grup dediğimiz engelli kardeşlerimiz ve genç kadın ve erkeklerimiz ile ilgili işsizler ile ilgili projeler yapılması için hem maddi hem de manevi olarak finansman kaynağı olarak ilgi ve birikimi aktarmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Son olarak konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkan vekili Berkay Çakır, " Burada bu Engelsiz Yaşam Derneği ile yaptığımız bu çalışmanın bence en önemli parçası kalkınma ajansımızın, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Tekirdağ Anadolu Lisesinin ve Kaymakamlığımızın başta olmak üzere destek vermesi, bir bütün olmasıdır. Çünkü beraber olursak daha fazla iş yapabiliriz, beraber olursak daha fazla katılımcı sağlayabiliriz. Sonuçta hepimiz birer engelli adayıyız yani bugün engelsiz olmamız yarın adayı olmadığımız anlamına gelmiyor bu şekilde bakmamız lazım olaya. Bugün görme engellilerimiz için bir çalışması için beraber olduk. Aslında öğrenmenin yaşı yoktur diyorduk artık öğrenmenin de engeli yoktur dememiz lazım" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, kurdele kesilerek "Mutlu Kentin Gözleri, Kitapların Sesleri" görme engelli kütüphanesinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri kütüphane içerinde incelemelerde bulundu.

Öte yandan, açılışta görme engellilere sesli saatler de hediye edildi.

Görme engellilere sesli kütüphane

Görme engellilere sesli kütüphane

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.